Taal Doet Meer maakt kans op een Appeltje van Oranje, stem mee!

Taal Doet Meer maakt met ‘de Utrechtse Taalstraat voor jong en oud’ kans op een Appeltje van Oranje 2019. Dé prijs van het Oranje Fonds voor sociale projecten. Je kunt op ons stemmen via stem.oranjefonds.nl/taaldoetmeer. Stem jij op ons?

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar ‘De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!’. Dat betekent dat alle kanshebbers op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. Dat doen we bij Taal Doet Meer volop, dus we willen graag een van de drie Appeltjes van Oranje verwerven. Er zijn in totaal nog 40 projecten in de race. Met jouw stem kun je ervoor zorgen dat Taal Doet Meer doordringt tot een nominatieplaats.

Utrechtse Taalstraat voor jong en oud

Taal Doet Meer maakt met ‘de Utrechtse Taalstraat voor jong en oud’ kans op een Appeltje van Oranje 2019. Bij Taal Doet Meer begeleiden zo’n negenhonderd vrijwilligers jaarlijks ruim twaalfhonderd Utrechters. Onze vrijwilligers hebben aandacht voor het hele gezin. De een is taalcoach van een volwassene, de ander mentor van een brugklasser en weer een ander voorlezer in een gezin. Minstens twee uur per week zetten ze zich in. De diverse taaltrajecten van Taal Doet Meer verbeteren niet alleen de taalvaardigheid van de van oorsprong anderstalige Utrechters, er ontstaan ook duurzame ontmoetingen. Het verbindt mensen.

Stem mee en zegt het voort!

Vind jij ook dat Taal Doet Meer met ‘de Utrechtse Taalstraat voor jong en oud’ een Appeltje van Oranje verdient? Stem dan op dit initiatief via: stem.oranjefonds.nl/taaldoetmeer. Per persoon kan één keer worden gestemd. Stemmen kan van 7 januari tot en met 16 januari 23.59 uur. Ook waarderen we het zeer als je anderen wilt vragen ook op ons te stemmen. Zegt het voort!

Koningin Máxima

De prijzen worden in mei 2019 uitgereikt door Koningin Máxima op Paleis Noordeinde. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van € 15.000.

Bekijk onze vlog:

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!