Taalcoaches Taalthuisbezoeken

Houd je van taal en heb je affiniteit met opvoeding? En lijkt het je leuk om met een gezin aan de slag te gaan met de Nederlandse taal? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe taalcoach Taalthuisbezoek!

Wie zoeken wij?

Als taalcoach Taalthuisbezoek ga je samen met ouders van jonge kinderen (0 tot 4 jaar) in gesprek over taalverrijking thuis, met behulp van lesmateriaal van Taal Doet Meer. Dit lesmateriaal gaat specifiek over gezondheids- en opvoedthema’s zoals spelen, voorlezen, stress en het consultatiebureau, uit de lesmethodiek Gezonde Taal.  Je uitgangspunt is wat ouders al doen, en je onderzoekt samen met hen wat de (taal)ontwikkeling nog meer zou stimuleren.

Als taalcoach Taalthuisbezoek ga je wekelijks op bezoek bij een anderstalig gezin. Je bent anderhalf tot twee uur per week beschikbaar voor een periode van 25 weken.

Je hoeft geen ervaring te hebben met lesgeven. Je krijgt van ons een training om je voor te bereiden op je rol als taalcoach. Wel verwachten we dat je gemotiveerd bent en je voor minimaal een half jaar inzet als taalcoach. Ook krijg je van ons een ‘Tas Vol Taal’, een tas vol met materiaal om goed voorbereid met het gezin aan de slag te gaan.

Wat bieden wij?

  • Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact
  • Een nieuwe werkkring met fijne, betrokken collega’s
  • Ontmoeting met bijzondere mensen en andere culturen
  • Persoonlijke ontwikkeling en inspiratie
  • Waardering en begeleiding

Je krijgt een introductiecursus en wordt ondersteund door een taalconsulent voor deskundig advies en voor lesmateriaal op maat. Wij bieden ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering.

Interesse / vragen?

Mail dan naar Rachida via rachida@taaldoetmeer.nl.

Meer informatie?

Bel/mail Rachida

Rachida Lalouh
030 – 294 75 94

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!