Stadswandeling NLdoet krijgt een verrassend vervolg

Op 15 maart 2019 was het weer zover. Het wordt een jaarlijkse gewoonte: tijdens NLdoet organiseert Taal Doet Meer een stadswandeling met deelnemers van Taal Doet Meer en medewerkers van diverse Utrechtse bedrijven. Zij waren Taalcoach voor één dag. In het dagelijks leven zijn zij werkzaam bij onder andere het Oranje Fonds en NSPOH. Ook waren er deelnemers van de Lions club en FC Utrecht.

De groep werd ontvangen bij Social Impact Factory Utrecht. Tijdens een TPR-les (Total Physical Response) konden de taalcoaches ervaren hoe het is om een geheel nieuwe taal te leren. Van onze taalconsulent Eelke kregen zij vervolgens tips voor het aangaan van een gesprek.

Ruimte voor gesprekken

Bij een kop koffie vonden de eerste ontmoetingen plaats en daarna ging de groep op pad. Van de gidsen van Gilde Utrecht leerde de groep veel over de stad. De historie van Vredenburg, Oudaen en nog veel meer. En er was natuurlijk veel ruimte voor onderlinge gesprekken. “Het was heel goed dat we samen door de stad liepen. Daardoor zijn gesprekken makkelijker. Er is van alles om je heen om over te praten”, was een van de reacties.

Divers gezelschap

Het gezelschap was zeer divers: mannen en vrouwen van alle leeftijden, afkomstig uit onder andere Marokko, Syrië, Finland, China, Brazilië en Irak. Een deelnemer die nog maar anderhalf jaar in Nederland woont:  “Alleen naar school gaan is niet genoeg, ik wil Utrecht leren kennen en veel oefenen. Dit is leuk.” Een andere deelnemer zei: “Ik ben blij met Taal Doet Meer. Iedereen die de taal wil leren, kan hier terecht. Het maakt niet uit waar je vandaan komt en of je een uitkering hebt of niet. Dat is vaak niet zo. Ik voel me welkom.”

Verrassing!

Na de stadswandeling werd afgesloten met een lunch, aangeboden door La Vie Utrecht. Een medewerker van NSPOH melde zich ter plekke als taalcoach. Ook hadden de deelnemers van FC Utrecht nog een verrassing voor de aanwezigen: vrijkaartjes voor de wedstrijd van FC Utrecht op 24 april. Dan gaat de ontmoeting verder!

Social Impact Factory Utrecht en La Vie Utrecht bedankt dat we bij jullie te gast mochten zijn! Ook veel dank aan Gilde Utrecht dat jullie zo enthousiast je kennis met ons wilden delen. En FC Utrecht bedankt voor de vrijkaartjes!

Foto’s

Bekijk hieronder een impressie van de dag in beeld. Klik op de beelden hieronder om de fotocollage te bekijken. Met het pijltje naar rechts bekijk je alle foto’s. De fotografie is verzorgd door Nezaket Aydin.