Kikker is Kikker

Niet alle kinderen worden voorgelezen en niet alle kinderen hebben boeken in huis. Daarom organiseren we als Utrechtse Voorlees Alliantie jaarlijks onze Utrechtse variant op ‘Geef een prentenboek cadeau’: Heel Utrecht gaat VoorLezen. Zo willen we voorlezen stimuleren.

Het prentenboek van 2019 is Kikker is Kikker van Max Velthuijs, met het waardevolle thema: je bent mooi zoals je bent. Dankzij partners als de Gemeente Utrecht, Sardes en de Lions kunnen we deze prentenboeken in de actieweek cadeau doen aan alle peuter- en kleutergroepen in Utrecht én aan onze eigen Voorleesgezinnen. Voor ouders komt er een inlegvel met voorleestips. De aftrap is op woensdag 10 april, dan leest wethouder Onderwijs Anke Klein Kikker is Kikker voor aan kinderen in de bibliotheek Overvecht.

Wat kun je doen?

  • Vanaf 5 april kun je in o.a. de Utrechtse Kinderboekwinkel, Literaire boekwinkel Lijnmarkt en de Bruna Nachtegaalstraat het boek voor € 2,- niet alleen voor jezelf kopen, maar ook voor een gezin met een kleine beurs. Met deze bijdrage kunnen we nog meer gezinnen verblijden met dit boek!
  • 16 april lezen we klokslag 19.00 uur thuis met z’n allen voor: Voorlezen is een heerlijke activiteit die goed past bij het avondritueel!
  • Maak foto’s en deel met de hashtag #HeelUtrechtGaatVoorLezen.

Lees hier het persbericht over Heel Utrecht gaat VoorLezen

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!