Bevlogen coördinator TaalThuisbezoek gezocht!

Houd je van taal en heb je affiniteit met opvoeding? Zou je een grote rol willen spelen in de ontmoeting en begeleiding van een groepje taalcoaches en jonge gezinnen? Dan ben jij onze nieuwe coördinator TaalThuisbezoeken!

De taalcoach TaalThuisbezoek gaat samen met ouders van jonge kinderen (0 tot 4 jaar) in gesprek over taalverrijking thuis, met behulp van lesmateriaal van Taal Doet Meer. Dit lesmateriaal gaat specifiek over gezondheids- en opvoedthema’s uit de lesmethodiek Gezonde Taal, zoals spelen, voorlezen, stress en het consultatiebureau. Het uitgangspunt is wat ouders al doen, je onderzoekt samen met hen wat de (taal)ontwikkeling nog meer zou stimuleren. Als coördinator begeleid en coach je de taalcoach TaalThuisbezoek en de gezinnen aan wie zij gekoppeld zijn.

Wat doe je als coördinator TaalThuisbezoek?

Je taken als coördinator zijn zeer uiteenlopend: je voert intakegesprekken met nieuwe deelnemers, koppelt een taalcoach aan een gezin, begeleidt de vrijwillige taalcoaches en houdt dit alles bij in ons registratiesysteem. Je gaat gelijkwaardig het gesprek aan met ouders en kijkt samen wat je zou kunnen doen om de taalontwikkeling van het jonge kind te kunnen stimuleren.

De coördinator wordt ondersteund door de projectleider van Taal Doet Meer. We verwachten dat je gemotiveerd bent en je voor minimaal een jaar inzet als coördinator.

Wat heb jij in huis?

  • Je bent goed in het begeleiden en enthousiasmeren van mensen
  • Je staat open voor nieuwe ontmoetingen
  • Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar
  • Je vindt het leuk om anderen te coachen en om het eerste aanspreekpunt te zijn
  • Je bent zo’n 4 uur per week beschikbaar

Wat bieden wij?

  • Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact
  • Een nieuwe werkkring met fijne, betrokken collega’s
  • Ontmoeting met bijzondere mensen en andere culturen
  • Persoonlijke ontwikkeling en inspiratie
  • Waardering en begeleiding

Wij bieden onze coördinatoren deskundigheidsbevordering, overleg met andere coördinatoren en nauw contact met de organisatie en de projectleider. Je kan zelf je uren flexibel inplannen. Daarnaast doe je waardevolle ervaring op het gebied van taalondersteuning op en je ontmoet veel verschillende mensen. Je wordt ondersteund door een taalconsulent voor deskundig advies en voor lesmateriaal op maat. Wij bieden ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering.

Interesse / vragen?

Mail dan naar Mirjam via mirjam@taaldoetmeer.nl.

Meer informatie?

Bel/mail Mirjam

Mirjam van Dijk
030 – 294 75 94

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!