Taal Doet Meer deelt Appeltje van Oranje met wethouder en Utrechters

Taal Doet Meer krijgt op donderdag 23 mei 2019 op Paleis Noordeinde uit handen van Koningin Máxima een Appeltje van Oranje. Dit dankt de organisatie aan de honderden Utrechters die zich inzetten voor het werk van Taal Doet Meer. De organisatie wil de prijs daarom graag delen en het ook vieren met de stad. Donderdag 23 mei 2019 zal Taal Doet Meer om 18.30 uur aan wethouder Onderwijs Anke Klein een kistje met ‘Appeltjes van Oranje’ aanbieden. Dit gebeurt voor het stadhuis, bij de vernieuwde ingang op de Stadhuisbrug.

“We zijn er ontzettend trots op dat we een Appeltje van Oranje hebben gewonnen”, zegt directeur Lineke Maat van Taal Doet Meer. “Maar we doen dit werk dankzij de Utrechters. Daarom delen wij de waardering van het Oranje Fonds graag symbolisch met de stad.”

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt aan drie sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de samenleving. Het thema van de Appeltjes van Oranje 2019 is ‘De kracht van samen; vrijwilligers doen mee(r)’. Bij Taal Doet Meer zetten jaarlijks meer dan 1000 vrijwilligers zich in voor taal en ontwikkeling van Utrechters, jong en oud. Taal Doet Meer krijgt de prijs omdat de organisatie op een buitengewone manier vrijwilligers weet te mobiliseren en enthousiast weet te houden. Dat doet Taal Doet Meer met de Utrechtse Taalstraat voor jong en oud.

Delen op de Stadhuisbrug en meer
Taal Doet Meer deelt het Appeltje van Oranje met Utrechters. De aftrap hiervoor is donderdag 23 mei 2019 om 18.30 uur op de Stadhuisbrug. Het eerste kistje met ‘Appeltjes van Oranje’ deelt Taal Doet Meer dan met wethouder Onderwijs Anke Klein. Vervolgens brengt Taal Doet Meer van 23 tot en met 29 mei kistjes met ‘Appeltjes van Oranje’ rond, verspreid over 40 plaatsen in de stad. De vrijwilligers van Taal Doet Meer zijn immers actief op veel plekken, denk aan de huiswerkklassen in buurthuizen en taalgroepjes in de Bibliotheken.

Wil je ook vrijwilliger worden bij Taal Doet Meer, meld je dan aan via https://www.taaldoetmeer.nl/kom-in-actie/word-vrijwilliger/ of kijk bij onze vacatures: https://www.taaldoetmeer.nl/vacatures/

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!