Ons bezoek aan Paleis Noordeinde

Bijna één jaar geleden heb ik via Taal Doet Meer mijn taalcoach Gaby Dekkers ontmoet. Sinds dat moment hebben we wekelijks met  elkaar afgesproken om mijn Nederlands verder te ontwikkelen.

In april hebben we gehoord dat Taal Doet Meer een Appeltje van Oranje gewonnen had. Mijn taalcoach en ik waren de gelukkigen om mee te mogen naar de prijsuitreiking op paleis Noordeinde in Den Haag. Het was een fantastische dag met een geweldige sfeer.

’s Ochtends om negen uur vertrokken wij met de trein naar Den Haag. Mijn taalcoach en ik vonden het spannend en wij waren ook een beetje zenuwachtig. Toen wij aankwamen bij het paleis, stonden er al veel gasten en er was ook beveiliging. Eerst controleerde de beveiliging onze uitnodigingen. Daarna liepen we naar het paleis. Een aardige medewerker van de beveiliging bood aan om een foto van ons samen te maken voor de trappen van het paleis.

Binnen werden we getrakteerd op een kopje koffie of thee voordat de uitreiking begon. Toen mochten we plaatsnemen in de balzaal voor het officiële gedeelte. We luisterden naar toespraken van de directeur van het Oranje Fonds en van de Koningin. Wij waren trots toen we de directeur van Taal Doet Meer op het podium zagen met het gewonnen Appeltje.

Na de ceremonie kreeg onze groep van Taal Doet Meer de kans om op de foto te gaan met de Koning en Koningin. Deze bijzondere ochtend werd afgesloten met een feestelijke receptie.

Alle genodigden van Taal Doet Meer hebben genoten van deze bijzondere dag. Het was een heel speciale kans voor mij om, na zo’n korte tijd in Nederland, naar het paleis te mogen gaan. Ik ben Taal Doet Meer dankbaar voor deze onvergetelijke ervaring.

– door Merve Gürbüzcani –