Taalvrijwilliger voor combinatiecursus Bibliotheek Kanaleneiland

”Wat ik mooi vind is dat de deelnemers niet alleen van mij leren. Ik leer ook van hen.”

Wil jij Utrechters helpen om meer zelfstandig zaken te regelen door ze meer taal- en digitale vaardigheden aan te leren? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat is de combinatiecursus?

Voor mensen met geen of geringe taal- en digitale vaardigheden bieden Digiwijs 3.0 en Taal Doet Meer een combinatiecursus aan. Via de toegankelijke lesprogramma’s van Oefenen.nl kunnen cursisten onder begeleiding oefenen om deze vaardigheden te ontwikkelen.

Wat doe je als (digi)taalvrijwilliger?

Als taalvrijwilliger start je wekelijks de gezamenlijke bijeenkomst en sluit deze ook weer af. Je introduceert een thema en biedt hierbij nieuwe woorden, zinnen en een leuke werkvorm aan. Op een speelse manier leren deelnemers hierdoor nieuwe woorden kennen.

Als digitaal vrijwilliger verzorg je het middenstuk waarbij deelnemers zelfstandig aan de slag gaan met een programma dat aansluit bij de leerwens en het niveau. De taalvrijwilliger ondersteunt hierbij.

Je krijgt van ons een introductiecursus, zodat jij alle voeding hebt om te kunnen starten! Bovendien word je gekoppeld aan een ervaren vrijwillige docent zodat je tijd hebt om in de praktijk te leren.

Wat heb jij in huis?

  • Je wilt anderstaligen handvatten geven om de (digi) taal meer eigen te maken
  • Je vindt het leuk om iets uit te leggen aan een groep of één op één
  • Je hebt geduld en doorzettingsvermogen
  • Je kunt mensen enthousiasmeren en vertrouwen geven om verder te leren
  • Je bent 12 weken lang beschikbaar op maandag tussen 11.00 en 15.00 uur

Wat krijg je ervoor terug?

Met jouw inzet zorg je ervoor dat de deelnemers zich zelfstandig kunnen redden op de computer en gemakkelijker meekomen in de maatschappij. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal Doet Meer-collega’s erbij, staat jouw vrijwilligerswerk goed op je CV en kun je je blijven ontwikkelen. Je ontvangt deskundige begeleiding en er zijn jaarlijks diverse trainingen en gezellige vrijwilligersactiviteiten om aan deel te nemen.

Iets voor jou?

Ben je nieuwsgierig geworden? Vul dan het aanmeldformulier in en vink bij Programma ‘Taalcoaching’ aan. Of neem contact op met Hafsa el Adouti via taalcoaching@taaldoetmeer.nl of via telefoonnummer 030 – 294 75 94.

Praktische info

Aantal uur:
2 uur p/week, op maandag
Duur:
12 weken
Doelgroep:
Volwassenen
Samenstelling: Groep
Wijk:
Kanaleneiland
Ontwikkel je in:
Coaching, groepsdynamiek, lesgeven
Ervaring:
Voor de digitaalvrijwilliger zijn basis computervaardigheden gewenst

Meer informatie?

Bel/mail Hafsa

Hafsa el Adouti
06 – 182 104 27

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!