Coördinator Taalcafé Queridon in Zuilen

Je bent een echte regelaar. Gaat graag met diverse mensen in gesprek. Durft ze aan elkaar te verbinden. Je bent minimaal twee keer per maand op zaterdagmiddag beschikbaar.

Gezocht: coördinator Taalcafé Queridon in Zuilen

Het taalcafé is een laagdrempelige manier om met elkaar in gesprek te gaan. Het gaat specifiek om ontmoeting en conversatie. Het is dus géén taalcoaching. Vrijwilligers en deelnemers vormen kleine groepjes en spreken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Familie, sport, gekke spreekwoorden en hoe je zeep maakt; alles komt voorbij. Sommige vrijwilligers en deelnemers sluiten iedere week aan, anderen wanneer het hen uitkomt. Er is altijd een coördinator aanwezig die rond loopt en aanschuift bij verschillende tafels. En die coördinator kun jij zijn!

Wat doe je als Coördinator Taalcafé?

Als coördinator ben jij het gezicht van het taalcafé in Zuilen. Bij deze locatie verdeel je de taken met twee collega coördinatoren. Je bent minimaal twee keer per maand aanwezig op locatie in de Colour Kitchen in Zuilen, Prinses Christinalaan 1, Utrecht. Je verwelkomt de bezoekers, koppelt hen aan elkaar en grijpt waar nodig in bij gesprekken die moeizaam verlopen. Je begeleidt de vrijwilligers en deelnemers in het taalcafé en beantwoordt hun vragen. Daarnaast zorg je ook voor de faciliterende taken als het zorgdragen van de locatie en het signaleren van behoeften in het taalcafé.

Na het volgen van een introductiecursus, start je met het coördineren van het taalcafé in Zuilen.
Je wordt ingewerkt door de andere coördinator van het taalcafé in Zuilen en je wordt op afstand ondersteund door een projectleider van Taal Doet Meer.

Wat heb jij in huis?

  • Je hebt affiniteit met volwassenen, taal en culturen
  • Je staat open voor nieuwe ontmoetingen
  • Je hebt plezier in organiseren
  • Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar
  • Je bent minimaal 2 keer per maand op de openingstijden (zaterdag 15.00-17:00 uur) van het taalcafé beschikbaar samen met een collega-coördinator
  • Je neemt deel aan het twee maandelijks coördinatorenoverleg Taalcafé
  • Je bent bereid om je voor een periode van minimaal een half jaar te committeren
  • Je bent bereid jezelf te ontwikkelen en neemt deel aan een verdiepende workshop of training.

Wat krijg jij ervoor terug?

Als coördinator kun je ervaring opdoen met een grote en diverse groep vrijwilligers en deelnemers uit allerlei culturen. Je kunt begeleiding verwachten vanuit de organisatie, je volgt een introductiecursus en je kunt deelnemen aan deskundigheidsbevordering en verschillende andere activiteiten. Tot slot bieden wij ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering. Met jouw inzet zorg je ervoor dat er wekelijks tientallen ontmoetingen plaatsvinden tussen Utrechters met diverse achtergronden waarbij taal de rode draad vormt. Utrechters voelen zich meer verbonden met hun stad en daar draag jij een steentje aan bij!

Heb je belangstelling voor de functie van coördinator? Stuur dan een mailtje naar taalcoaching@taaldoetmeer.nl  Met eventuele vragen kun je terecht bij Chaima.

Meer informatie?

Bel/mail Chaima

Chaima Masouti
030 – 294 75 94

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!