Communicatiebureaus vragen aandacht voor laaggeletterde Utrechters

Drie Utrechtse communicatiebureaus gaan de komende maanden campagnes ontwikkelen om aandacht te vragen voor laaggeletterde Utrechters en daarmee meer Utrechters op te roepen zich in te zetten als vrijwilliger. In deze Week van de Alfabetisering maakten zij dit bekend.
De samenwerkende bureaus stellen: ‘In Utrecht kijken we naar elkaar om. Er is niets mooiers dan onze eigen expertise inzetten om juist anderen met communicatie te helpen. Op deze manier dragen we bij aan een sociale, evenwichtige stad’.

Wat betekent laaggeletterdheid voor mensen?

Mensen die niet goed de taal spreken, kunnen lezen en/of schrijven of met de computer kunnen werken, hebben het lastiger om mee te doen in onze samenleving. Zij ervaren knelpunten op het gebied van werk, gezondheid en gezinsleven. Er zijn in Utrecht meer dan 3.000 mensen die de taal leren in een groepje, in een (computer)cursus, met een maatje. Heel vaak worden zij daarbij begeleid door vrijwilligers. Er is veel vraag naar nieuwe vrijwilligers van allerlei leeftijden, die andere Utrechters willen leren kennen, die het leuk vinden zelf te leren en hun vaardigheden in willen zetten voor een ander. Utrechters kunnen het verschil maken voor één van de ruim 30.000 mensen in onze stad die moeite heeft met Nederlands spreken, lezen, schrijven en/of computeren.

Utrechtse communicatiebureaus zetten zich belangeloos in

Utrecht Marketing heeft drie communicatiebureaus bereid gevonden samen aan de slag te gaan om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid en de rol van vrijwilligers. De bureaus Maatschap voor Communicatie, Enof creatieve communicatie en Lawine visuele communicatie / Rietje Krijnen journalistiek & communicatie zetten zich – onder het motto ‘Zo doen we dat in Utrecht!’  – belangeloos in om in verschillende campagnes laaggeletterdheid over het voetlicht te brengen. Komende maanden gaan zij in samenspraak met elkaar en de (digi)taalvrijwilligersorganisaties de campagne ontwikkelen én lanceren.

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!