Uitje mentoren en pupillen naar DOMunder

Op 21 december 2019 gingen 10 mentorkoppels van Taal Doet Meer op zoek naar de geschiedenis van onze mooie stad! Ter ere van het 5-jarige bestaan van DOMunder kreeg Taal Doet Meer deze toegangskaartjes cadeau, met daarbij een speciale rondleiding. Als kers op de taart kregen zij na afloop een DOMunder VR-bril, waarmee zij konden tijdreizen door 2000 jaar geschiedenis. 

Vrijwillig coördinator Alex van der Linden, die zelf jarenlang mentor is geweest, begeleidde deze enthousiaste groep tijdens het uitje. Alex:

“Het bezoek aan DOMunder was ontzettend leuk en leerzaam. In het begin was iedereen een beetje afwachtend – de meeste mentoren en kinderen kenden elkaar niet en sommigen vroegen zich af of een zaterdagmiddag geschiedenisles tijdens de vakantie nou wel zo’n goed idee was. Maar het ijs was al snel gebroken omdat de mensen van DOMunder heel enthousiast wisten te vertellen en al vanaf het begin de kinderen bij het verhaal betrokken. Wat ook super werkte was dat we niet meteen de ondergrondse route gingen doen, maar dat eerst uitgebreid werd verteld – ondersteund met kaarten, films en ander materiaal – wát we nou eigenlijk gingen bekijken, en wát de geschiedenis was van Utrecht en het Domplein. Door deze aanpak stond iedereen te popelen om wat we geleerd hadden in het echt te zien, en begreep je eenmaal ondergronds ook goed wat je nou eigenlijk zág: funderingen van de omgewaaide kerk, resten van Romeinse bouwwerken en zelfs een echt skelet. Echt heel goed en leuk gedaan van DOMunder!”

Ook Nezaket Aydin was erbij, zij is fotografe en maakte voor deze gelegenheid een filmverslag van het uitje. Nezaket:

“De uitjes zijn om de wereld van jongeren soms letterlijk een beetje groter te maken. Dit bezoek aan DOMunder past daar heel goed bij. Het was erg leuk om te zien hoe enthousiast de leerlingen werden van de introductie van vrijwilliger Joost en daarna zelf aan de slag gingen met zaklamp onder de grond. Dit gaan ze zeker thuis en aan hun vriendjes en vriendinnetjes vertellen”.

Bekijk hier het filmpje!

Wil je ook de wereld van een kind of jongere een beetje groter maken? Wie weet is het mentorschap wel iets voor jou! Meld je aan of vraag om meer informatie via jeugd@taaldoetmeer.nl