Coördinator Taalcafé Kanaleneiland

Je bent een echte regelaar. Gaat graag met diverse mensen in gesprek. Durft ze aan elkaar te verbinden. Wekelijks op dinsdagmiddag beschikbaar.

Gezocht: Duo-coördinator Taalcafé Kanaleneiland
(voor gemiddeld 3 uur per week)

Het Taalcafé is een laagdrempelige manier om met elkaar in gesprek te gaan. Het gaat specifiek om ontmoeting en conversatie. Het is dus géén taalcoaching. Vrijwilligers en deelnemers vormen kleine groepjes en spreken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Familie, sport, gekke spreekwoorden en hoe je zeep maakt – alles komt voorbij. Sommige vrijwilligers en deelnemers sluiten iedere week aan, anderen wanneer het hen uitkomt. Er is altijd een coördinator aanwezig die rond loopt en aanschuift bij verschillende tafels. En die coördinator kun jij zijn!

Wat doe je als Coördinator Taalcafé?

Als coördinator ben jij het gezicht van het Taalcafé in Kanaleneiland. Bij deze locatie verdeel je de taken met een collega-coördinator. Je bent wekelijks aanwezig op locatie in Bibliotheek Kanaleneiland, Al-Masoedilaan 188, Utrecht. Je verwelkomt de bezoekers, koppelt hen aan elkaar en grijpt waar nodig in bij gesprekken die moeizaam verlopen. Je begeleidt de vrijwilligers en deelnemers in het Taalcafé en beantwoordt hun vragen. Daarnaast zorg je ook voor de faciliterende taken als het zorg dragen voor de locatie en het signaleren van behoeften in het Taalcafé.

Na het volgen van een introductiecursus, start je met het coördineren van het Taalcafé in Kanaleneiland. Je wordt ingewerkt door de andere coördinator van het Taalcafé in Kanaleneiland en je wordt op afstand ondersteund door een projectleider van Taal Doet Meer.

Wat heb jij in huis?

  • Je hebt affiniteit met volwassenen, taal en culturen
  • Je staat open voor nieuwe ontmoetingen
  • Je hebt plezier in organiseren
  • Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar
  • Je bent wekelijks op de openingstijden (dinsdag 15:00-17:00 uur) van het Taalcafé beschikbaar samen met je collega-coördinator
  • Je neemt deel aan het tweemaandelijks coördinatorenoverleg Taalcafé
  • Je bent bereid om je voor een periode van minimaal een half jaar te committeren
  • Je bent bereid jezelf te ontwikkelen en neemt deel aan een verdiepende workshop of training.

Wat krijg jij ervoor terug?

Als coördinator kun je ervaring opdoen met een grote en diverse groep vrijwilligers en deelnemers uit allerlei culturen. Je kunt begeleiding verwachten vanuit de organisatie, je volgt een introductiecursus en je kunt deelnemen aan deskundigheidsbevordering en verschillende andere activiteiten. Tot slot bieden wij ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering. Met jouw inzet zorg je ervoor dat er wekelijks tientallen ontmoetingen plaatsvinden tussen Utrechters met diverse achtergronden waarbij taal de rode draad vormt. Utrechters voelen zich meer verbonden met hun stad en daar draag jij een steentje aan bij!

Heb je belangstelling voor de functie van coördinator? Stuur dan een mailtje naar taalcoaching@taaldoetmeer.nl  Met eventuele vragen kun je terecht bij Dirkje van den Berg, projectleider bij Taal Doet Meer.

Meer informatie?

Bel/mail Chaima

Chaima Masouti
06 – 182 104 25

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!