Campagne bewustwording laaggeletterdheid

Weet jij hoeveel mensen in Utrecht moeite hebben met lezen en schrijven, Nederlands praten of digitale vaardigheden? Dat zijn er veel meer dan je denkt! Op 21 maart om 12.00 uur ben je welkom op de Neude voor de start van een campagne.

Mensen die niet goed de taal spreken, kunnen lezen en/of schrijven of met de computer kunnen werken, vinden het lastiger om mee te doen in de samenleving. In Utrecht gaat het om zo’n 30.000 mensen. Met een campagne vragen (digi)taalvrijwilligersorganisaties in Utrecht aandacht voor laaggeletterdheid. De campagne zal te zien zijn op digitale borden in de stad, boekenleggers in bibliotheken en boekenwinkels, social media en op de website www.30000u.nl. Samen kunnen we iets doen aan laaggeletterdheid!

Ben jij op 21 maart ook bij de aftrap van de campagne in de nieuwe bibliotheek op de Neude?

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!