Opening tentoonstelling ‘Wij zijn de verhalen die we vertellen’

Op 19 maart 2020 opent wethouder Anke Klein de tentoonstelling ‘Wij zijn de verhalen die we vertellen’ in de nieuwe Centrale Bibliotheek op de Neude. De tentoonstelling bestaat uit foto’s van zeven meertalige Utrechters en uit gedichten van drie Utrechtse dichters. Tijdens de feestelijke opening kun je de initiatiefnemers, geportretteerden, fotograaf en de dichters ontmoeten. Ook worden er gedichten voorgedragen. Aanmelden kan via een mail naar info@taaldoetmeer.nl. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Over de tentoonstelling

“Het grote, nieuwe, gezamenlijke verhaal ontstaat vanuit de kleine verhalen die we elkaar vertellen.” Geïnspireerd door deze uitspraak van Mpho Tutu, dochter van Desmond Tutu, vertelden zeven Utrechters – Sydney, Gabriela, Lili, Hafid, Adel, Mohamad en Yanting – over gastvrijheid, het belang van taal, hoe sport verbroedert en nog veel meer. Zij deden dit in juni 2019 in een volle zaal in TivoliVredenburg. Zie hier een sfeerimpressie. Verhalen inspireren en daarom hebben we deze vastgelegd in een tentoonstelling. Fotograaf Ruud Spaargaren maakte portretten van de vertellers. En drie Utrechtse dichters maakten gedichten bij de verhalen: Ruben van Gogh, Baban Kirkuki en Vicky Franken.

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!