Corona in begrijpelijke taal

Voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven of met de Nederlandse taal is de berichtgeving over het coronavirus soms moeilijk te begrijpen. Gelukkig is er ook informatie beschikbaar in simpele taal (of andere talen). Handig om te weten als taalvrijwilliger! (laatste upodate 13 mei 2020)

Stichting Lezen & Schrijven en Steffie geven voorlichting over het coronavirus in duidelijke taal.

Op de website van Pharos vind je begrijpelijke informatie over het coronavirus in verschillende talen.

Tolk- en vertaalcentrum Nederland (TVCN) vertaalt de meest actuele persconferenties vanuit de overheid over het coronavirus in acht verschillende talen: Arabisch-Syrisch, Turks, Pools, Tigrinya, Marokkaans-Arabisch, Berber, Farsi en Engels. Het gesproken Nederlands is vertaald te horen bij de beelden van de persconferentie.

Beschikbaar via https://www.tvcn.nl/persconferentie/

We blijven deze lijst updaten. Heb je zelf goede tips? Laat het ons weten via taalconsulent@taaldoetmeer.nl.   

Andere tips

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!