In vogelvlucht door 2019

Wat hebben we bereikt in 2019 mede door de inzet van 1000 vrijwilligers, Utrechtse bedrijven en financiers? We hebben een aantal hoogtepunten voor je op een rij gezet.

Er kwamen nieuwe deelnemers, vrijwilligers en activiteiten bij. Er werden bruggen geslagen tijdens onze evenementen, zoals ‘Utrechters praten met Utrechter’ en onze ‘Taal Doet Meer Colleges’. We wonnen een Appeltje van Oranje voor ons vrijwilligersmanagement, dé prijs voor sociale ondernemingen! En als kers op de taart werd de prijs uitgereikt door Koningin Máxima. Taalcoaches zetten zich in voor taalontwikkeling. Mentoren begeleidden kinderen en tieners bij hun taalontwikkeling en droegen bij aan meer zelfvertrouwen bij deze kinderen en tieners. In de taalcafés ontstonden nieuwe ontmoetingen tussen Utrechters. Er kwamen nieuwe taalcafés bij. Onze lesbrieven van ‘Gezonde Taal’ werden vernieuwd. In vijf wijken werken we goed samen in digiTaalteams, En we breidden onze activiteiten uit voor ouders met jonge kinderen. Veel vrijwilligers ontwikkelden zich door onze workshops en trainingen te volgen. Wij zijn klaar voor nog zo’n jaar! Jij ook?

Bekijk het volledige Jaarbeeld 2019 hier.

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!