Taal- en huiswerkmaatje

Door de coronacrisis zijn veel leerlingen in Utrecht een tijd niet naar school geweest.  Sommigen hadden al achterstanden, anderen hebben die opgelopen in deze periode. De meest kwetsbare leerlingen dreigen hier extra de dupe van te worden. Daarom zorgen we voor (online) ondersteuning van leerlingen.

Wat doe je als taal- en huiswerkmaatje?

Als taal- en huiswerkmaatje begeleid je individueel een Utrechtse jongere in de leeftijd van 6 tot 16 jaar. Na een intake en het volgen van een (online) starttraining, start je met het begeleiden van een jongere (pupil). Je hebt wekelijks 2 tot 3x contact gedurende een half uur tot een uur. We starten nog meestal online. De begeleiding focust zich op studievaardigheden, huiswerk en taalvaardigheid, maar ook op de algemene ontwikkeling van de leerling. Waar nodig heb je contact met de school. Je wordt begeleid door een coördinator of projectleider waar je regelmatig mee afstemt over de voortgang en het contact met de leerling. 

Wat heb jij in huis?

  • Je hebt affiniteit met jongeren, taal en culturen
  • Je bent goed in het begeleiden en enthousiasmeren van mensen
  • Je staat open voor nieuwe (online) ontmoetingen
  • Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar
  • Je bent online vaardig en zo’n twee tot drie uur per week beschikbaar
  • Je bent bereid om je voor een periode van vier tot zes maanden te committeren
  • Je bent bereid je te ontwikkelen en neemt deel aan een verdiepende webinar of (online) training.

Wat krijg je ervoor terug?

Door jouw inzet zorg je ervoor dat jongeren (8-16 jaar) ondanks dat ze minder scholing hebben gehad, hun Nederlandse taal kunnen blijven oefenen en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een Utrechts gezin beter kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal Doet Meer-collega’s erbij en kun je je ontwikkelen door diverse passende trainingen.

Heb je belangstelling voor de functie taal- en huiswerkmaatje? Meld je aan via: https://www.taaldoetmeer.nl/kom-in-actie/word-vrijwilliger/ en kies bij ‘interesse in’ voor Stadsnetwerk Taal & Huiswerk of stel je vraag via jeugd@taaldoetmeer.nl

Meer informatie?

Bel/mail Evelien

Evelien Harte
06 – 449 875 83

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!