Online aan de slag voor school: Stadsnetwerk Taal & Huiswerk

Veel leerlingen in Utrecht kunnen door de coronacrisis niet naar school. De meest kwetsbare leerlingen dreigen hier extra de dupe van te worden. Bijvoorbeeld omdat ze moeite hebben met taal of omdat hun ouders hen niet kunnen helpen met huiswerk. Daarom starten we met online ondersteuning van leerlingen.

We hebben met de Universiteit Utrecht de handen ineen geslagen om Utrechtse leerlingen die thuis zitten extra ondersteuning te bieden. Dit doen we samen met veel andere organisaties in de stad. Voor dit project leiden we studenten en andere vrijwilligers op tot taal- en huiswerkmaatje. Zij helpen 2 á 3 keer per week een half uur tot een uur. Dit doen ze op afstand via telefoon, Skype, WhatsApp of op een andere manier.

Ken jij of ben jij iemand die hier interesse heeft om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Bekijk dan de vacature hier. Of wil je een leerling aanmelden? Dat kan hier.

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!