Heirloom op pad voor Taal Doet Meer

Elize Aal werkt bij Heirloom – Venues of Utrecht. Het bedrijf exploiteert drie sfeervolle, vergader- en congreslocaties: Paushuize, de Geertekerk en Huize Molenaar. Men kan bij Heirloom terecht voor de perfecte locatie én de volledige verzorging van een bijeenkomst. Normaal gesproken zijn alle medewerkers druk met het verzorgen van de gasten tijdens bijeenkomsten, maar door de coronamaatregelen kwamen de reguliere werkzaamheden van Heirloom stil te liggen. Elize en haar collega’s besloten zich extra in te zetten voor Taal Doet Meer.

Hoe kwam je op het idee om je met collega’s extra in te zetten voor Taal Doet Meer?
We hebben al een tijdje contact met Taal Doet Meer over een samenwerking, omdat we het werk dat de organisatie doet ontzettend mooi vinden. Vanwege de huidige corona-situatie werd alles natuurlijk anders. Toen ons eigen werk stil kwam te liggen heb ik Lineke gebeld om te vragen of wij iets voor Taal Doet Meer konden doen. Voor ons is het namelijk belangrijk om ons in te zetten voor mensen in de (Utrechtse) samenleving die het iets minder makkelijk hebben.

Hoe reageerden je collega’s op het idee?
Iedereen was heel enthousiast en blij dat we iets extra’s konden doen. Vooral de kleine contactmomentjes bij het afleveren vonden ze heel leuk. We hebben natuurlijk wel overal rekening moeten houden met de 1,5 meter regels, maar dat ging best soepel.

Wat hebben jullie precies gedaan?
We hebben meerdere “bezorg-projecten” gedaan. De eerste ronde hebben we tasjes voor de VoorleesExpress langs gebracht bij jonge kinderen aan huis. Later hebben we voor oudere kinderen het boek “De koning van Katoren” afgegeven op hun huisadres. We gaan nu nog een derde bezorgronde doen waarbij een doe-boek wordt langsgebracht.

Wat heeft de inzet voor jullie betekend?
Voor ons zijn dit momenten waarop we als team weer even aan de slag kunnen én waarbij we contact hebben gemaakt met mensen die normaliter niet snel bij ons komen. Op deze manier voelen we ons weer even extra verbonden met onze mede Utrechters.

Heb je nog een tip voor andere bedrijven?
Utrecht heeft veel verschillende organisaties die zich inzetten voor stadsgenoten die het niet altijd even makkelijk hebben. Het is nuttig om te helpen maar ook heel leerzaam. Je kunt op heel veel verschillende manieren hulp bieden, praktisch, faciliterend of financieel. Met een open houding en creatieve ideeën kun je op je eigen manier iets voor anderen betekenen.

Lees meer over de mogelijkheden om met Taal Doet Meer samen te werken als bedrijf.
Liever vrijwilliger worden? Kijk bij onze vacatures.

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!