EenVandaag over hulp bij taal en huiswerk

Ongeveer 800 vrijwilligers zijn sinds de coronacrisis actief met het ondersteunen van kinderen en jongeren in Utrecht bij taal en huiswerk. Een voorbeeld is onze vrijwilliger Vincent. Als taal- en huiswerkmaatje helpt hij Ward (10) en Roz (8), twee kinderen uit Syrië die sinds vier jaar in Nederland wonen. In een item van EenVandaag zie je hoe dat eraan toe gaat en vertellen wethouder Anke Klein en onze collega Merlijn Slothouber waarom dat juist nu zo belangrijk is. Bekijk het televisie-item hier.

Vrijwilligers gezocht
In Utrecht zijn er verschillende organisaties die samen met vrijwilligers hulp geven aan kinderen en jongeren bij taal of huiswerk. Samen met verschillende partners kijken wij naar de mogelijkheid om een platform op te richten waar alle initiatieven terug te vinden zijn. Tot die tijd kun je terecht op onze website wanneer je je als vrijwilliger wil inzetten voor gelijke kansen in het onderwijs. Voor het ‘Stadsnetwerk Taal en Huiswerk’ zoeken we coördinatoren en taal- en huiswerkmaatjes.

Leerlingen aanmelden
Je kunt natuurlijk ook een leerlingen aanmelden voor hulp. Dat kan hier. Wanneer de hulpvraag niet over taalvaardigheid gaat, dan kunnen wij doorverwijzen.

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!