Online taalcoaching is leuk en persoonlijk!

Op 20 mei 2020 hebben onze taalcoaches weer genoeg inspiratie voor taalcoaching opgedaan tijdens de workshop van Caroline Bakker. Ze kunnen de komende tijd online aan de slag met actieve en speelse werkvormen, die we tijdens de workshop hebben geoefend. Heb jij de workshop gemist? Hierbij 3 tips waarmee snel aan de slag kunt!

1 Oefenen met  de woorden ‘om te’
Pak iets uit je woonkamer of keuken en vertel wat je ermee kunt doen. Bijvoorbeeld. Dit is een appel om te eten of dit is een tandenborstel om mee te poetsen.

2 Dilemma’s op de dinsdag
Leg een aantal stellingen voor en vraag via videobellen om een keuze te maken door 1 of 2 vingers op te steken. Bijvoorbeeld: ‘’Koffie of thee? Binnen of buiten? Warm of koud? Fietsen of lopen? Strand of bos?

3 Pak iets van persoonlijke waarde
Laat je deelnemer(s) iets uit huis pakken van persoonlijke waarde en daarover vertellen.

Nieuwsgierig geworden? Houd onze agenda in de gaten! De workshop zat binnen 2 dagen vol, dus we willen de workshop nog een keer aanbieden. Kijk ook voor andere werkvormen op onze site naar de rubriek #doemeermettaal.

Andere tips

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!