Coördinator Taalcafé

Je bent een echte regelaar. Gaat graag met diverse mensen in gesprek. Brengt mensen met elkaar in verbinding. Bent wekelijks beschikbaar op de dag en tijd dat het Taalcafé plaatsvindt.
We zijn op zoek naar vrijwilligers die een Taalcafé willen coördineren. De Taalcafés vinden elke week plaats op een vaste dag, tijd en locatie (zie www.taaldoetmeer.nl/taalcafé).

Het Taalcafé is een plek waar mensen laagdrempelig met elkaar in gesprek gaan. Het gaat specifiek om ontmoeting en conversatie. Vrijwilligers en deelnemers vormen wisselende, kleine groepjes. Het is dus géén taalcoaching. In het Taalcafé wordt gesproken over de meest uiteenlopende onderwerpen: feestdagen, eten, sport, gekke spreekwoorden en hoe je zeep maakt; alles komt voorbij. Sommige vrijwilligers en deelnemers sluiten iedere week aan, anderen wanneer het hen uitkomt. Er is altijd een coördinator aanwezig die mensen verwelkomt, rondloopt en aanschuift bij verschillende tafels. En die coördinator kun jij zijn!

Wat doe je als Coördinator Taalcafé?

Als coördinator ben jij het gezicht van het Taalcafé. Je bent wekelijks aanwezig op locatie. Je verwelkomt de bezoekers, koppelt hen aan elkaar en grijpt waar nodig in bij gesprekken die moeizaam verlopen. Je begeleidt de vrijwilligers en deelnemers in het Taalcafé en beantwoordt hun vragen. Daarnaast zorg je ook voor de faciliterende taken als het zorgdragen voor de locatie en het signaleren van behoeften in het Taalcafé. We streven ernaar in elk Taalcafé te werken met twee coördinatoren.

Na het volgen van een introductiecursus, start je met het coördineren van het Taalcafé. Je wordt ingewerkt door een projectleider en kunt meelopen met coördinatoren van andere Taalcafés. Ook na het inwerkproces word je ondersteund door een projectleider van Taal Doet Meer.

Wat heb jij in huis?

  • Je hebt affiniteit met volwassenen, taal en culturen
  • Je staat open voor nieuwe ontmoetingen
  • Je hebt plezier in organiseren
  • Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar
  • Je bent wekelijks op de openingstijden beschikbaar, samen met je collega-coördinator
  • Je neemt deel aan het twee maandelijks Taalcafé coördinatorenoverleg
  • Je bent bereid om je voor een periode van minimaal een half jaar te committeren
  • Je bent bereid jezelf te ontwikkelen en neemt deel aan een verdiepende workshop of training.

Wat krijg jij ervoor terug?

Als coördinator kun je ervaring opdoen met een grote en diverse groep vrijwilligers en deelnemers uit allerlei culturen. Je kunt begeleiding verwachten vanuit de organisatie, je volgt een introductiecursus en je kunt deelnemen aan deskundigheidsbevordering en verschillende andere activiteiten. Tot slot bieden wij ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering. Met jouw inzet zorg je ervoor dat er wekelijks tientallen ontmoetingen plaatsvinden tussen Utrechters met diverse achtergronden waarbij taal de rode draad vormt. Utrechters voelen zich meer verbonden met hun stad en daar draag jij een steentje aan bij!

Heb je belangstelling voor de functie van coördinator? Stuur dan een mailtje naar taalcoaching@taaldoetmeer.nl  Met eventuele vragen kun je terecht bij Dirkje van den Berg, projectleider bij Taal Doet Meer.

Meer informatie?

Bel/mail Dirkje

Dirkje van den Berg
06 – 53 47 37 11

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!