Enthousiaste Coördinator Taalcafé

Breng jij graag mensen met elkaar in verbinding? Heb je plezier in organiseren? Ben je wekelijks beschikbaar op een vaste dag en tijdstip? Dan ben jij onze nieuwe coördinator Taalcafé!

“Je hoeft niet per se verre reizen te maken om andere culturen en mensen te leren kennen. Ze wonen in je eigen stad. Het Taalcafé is een plek waar je je horizon kunt vergroten en je anderen helpt om zich hier thuis te voelen en te oefenen met het leren van de taal.”

Locatie: bekijk hier de verschillende locaties in Utrecht
Totale tijdsinvestering: 4 uur per week gemiddeld
Ingangsdatum: september 2021

Wat is het Taalcafé?

Het Taalcafé is een plek waar mensen informeel met elkaar in gesprek gaan. Het gaat specifiek om ontmoeting en conversatie. Vrijwilligers en deelnemers vormen wisselende, kleine groepjes. In het Taalcafé wordt gesproken over de meest uiteenlopende onderwerpen: feestdagen, eten, sport, gekke spreekwoorden en hoe je zeep maakt: alles komt voorbij. Er is altijd een coördinator aanwezig die mensen verwelkomt, rondloopt en aanschuift bij verschillende tafels. En die coördinator kun jij zijn!

Wat doe je als Coördinator Taalcafé?

Als coördinator ben jij het gezicht van het Taalcafé. Je bent wekelijks aanwezig op locatie. Je verwelkomt de bezoekers, koppelt hen aan elkaar en denkt mee waar nodig. Je begeleidt de vrijwilligers en deelnemers in het Taalcafé en beantwoordt hun vragen. Je voert deze taken uit met een collega- coördinator.

Na het volgen van een introductiecursus, start je met het coördineren van het Taalcafé. Je wordt ingewerkt door een projectleider en kunt meelopen met coördinatoren van andere Taalcafés. Ook na het inwerkproces word je ondersteund door een projectmedewerker en projectleider van Taal Doet Meer.

Wat heb jij in huis?

 • Je staat open voor nieuwe ontmoetingen
 • Je hebt plezier in organiseren
 • Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar
 • Je vindt het leuk om mensen met elkaar te verbinden en eerste aanspreekpunt te zijn
 • Je bent wekelijks aanwezig in het Taalcafé
 • Je bent in totaal 4 uur per week beschikbaar

Wat krijg jij ervoor terug?

 • Persoonlijke ontwikkeling en inspiratie
 • Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact
 • Je ontmoet nieuwe mensen en draagt bij een verbinding in de wijk
 • Je wordt onderdeel van het Taal Doet Meer-team en krijgt ondersteuning waar nodig
 • Je voert je taken uit op een verbindende locatie in de wijk, zoals een bibliotheek of een buurthuis

Wij bieden onze coördinatoren een introductiecursus, deskundigheidsbevordering, overleg met andere coördinatoren en nauw contact met de organisatie en het projectteam. Je wordt ondersteund door een taalconsulent voor deskundig advies en voor materiaal op maat. Tot slot bieden wij ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering.
Met jouw inzet zorg je ervoor dat er wekelijks tientallen ontmoetingen plaatsvinden tussen Utrechters met diverse achtergronden waarbij taal de rode draad vormt. Utrechters voelen zich meer verbonden met hun stad en daar draag jij een steentje aan bij!

Interesse / vragen? 

Mail dan naar Soledad via soledad@taaldoetmeer.nl

Meer informatie?

Bel/mail Soledad

Soledad Asselman
06 – 185 794 91

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!