Stage en/of (afstudeer)opdracht Communicatie & Werving

Ben jij op zoek naar een stage en/of (afstudeer)opdracht bij een creatieve organisatie die zich inzet voor de Utrechtse samenleving? En wil jij je verder ontwikkelen als communicatieprofessional of een interessant vraagstuk analyseren? Dan ben je bij Taal Doet Meer aan het juiste adres!

Over Taal Doet Meer

Wij zorgen er met zo’n 1000 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan te vinden, voor te lezen, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken. Ons werk verbindt en levert alle betrokkenen iets op: cursisten leren de taal en de samenleving kennen. Scholieren presteren beter op school en zitten lekkerder in hun vel. Vrijwilligers verbreden hun blik, ontwikkelen zich en dragen bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.

Beschrijving stage / (afstudeer)opdracht Communicatie & Werving

Taal Doet Meer is de laatste jaren flink gegroeid en heeft veel verschillende projecten. Werving van vrijwilligers speelt daarbij een steeds grotere rol. Dit gebeurt via offline en online kanalen. Onze website, nieuwsbrief en social media zijn hierin belangrijke middelen. Onder andere door het creëren van verhalen en content proberen we potentiële vrijwilligers aan Taal Doet Meer te binden. Als stagiair(e) moet je dus creatief aan de slag om ervoor te zorgen dat onze community groeit en geïnteresseerd blijft. Je kun bij ons zowel een afstudeeropdracht doen als praktijkervaring opdoen. In overleg creëren we samen een passende stage. Uren en werkdagen zijn bespreekbaar.

Team- en organisatiecultuur

Taal Doet Meer is een kleine organisatie, maar met een grote community, waar iedereen werkt vanuit passie en een breed takenpakket op zich neemt. Enkele professionals faciliteren het werk van een grote groep vrijwilligers, waaronder taalcoaches, mentoren, voorlezers, huiswerkbegeleiders en een flinke groep coördinatoren. Iedereen is bij ons welkom, ongeacht je achtergrond, religie of geaardheid.

Taken stagiair(e):

 • Afstudeeropdracht is mogelijk, bijvoorbeeld onderzoek doen naar mediagebruik en -behoefte van onze doelgroepen, ontwikkelen van persona’s en contentstrategie of het ontwikkelen van een campagne
 • Meehelpen bij planning en uitvoering social media
 • Meehelpen bij creëren van content voor website, sociale media en nieuwsbrief
 • Verhalen verzamelen: interviewen, schrijven van verhalen en eventueel filmpjes maken/monteren
 • Werven van nieuwe vrijwilligers/ uitvoeren van wervingsacties
 • (Sporadisch) promotie Taal Doet Meer, bijvoorbeeld op markten en bij evenementen
 • Meedenken over en meehelpen bij uitvoeren van PR-activiteiten Taal Doet Meer

Profiel stagiair(e):

 • Wij zoeken een enthousiaste HBO’er of WO’er met een zelfstandige werkhouding
 • Ervaring in de communicatie is een pré
 • Je bent communicatief vaardig, creatief en ideeënrijk
 • Je bent actief & handig met het inzetten van social media
 • Daarnaast heb je affiniteit met ons werkveld en de doelgroep
 • Je bent flexibel qua werktijden
 • Kandidaten met een migratie-achtergrond zijn extra welkom om te solliciteren

Interesse of vraag?

Bij interesse ontvangen we graag een motivatiebrief en curriculum vitae. Deze kun je sturen naar nody@taaldoetmeer.nl. Voor vragen kun je contact op met Nody Hourmus, Projectleider Communicatie & Werving, via nody@taaldoetmeer.nl of 0628487350.

Meer informatie?

Bel/mail Nody

Nody Hourmus
06 – 28 48 73 50

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!