Bijzondere tentoonstelling in Bibliotheek Utrecht

In de splinternieuwe bibliotheek op de Neude is nu de tentoonstelling ‘Wij zijn de verhalen die we vertellen’ te zien. Zeven Utrechters met een migratieachtergrond staan hierin centraal. Wat heeft ze naar Nederland gebracht en hoe is het om een nieuwe taal te leren? Door middel van portretten en gedichten krijg je als toeschouwer een kijkje in hun verhaal. De tentoonstelling is tot 31 juli 2020 te zien op de tweede verdieping van de Centrale Bibliotheek op de Neude.

“Het grote, nieuwe, gezamenlijke verhaal ontstaat vanuit de kleine verhalen die we elkaar vertellen.” – Mpho Tutu

Verhalen verbinden
“Het grote, nieuwe, gezamenlijke verhaal ontstaat vanuit de kleine verhalen die we elkaar vertellen.” Geïnspireerd door deze uitspraak van Mpho Tutu, dochter van Desmond Tutu, vertelden zeven Utrechters – Sydney, Gabriela, Lili, Hafid, Adel, Mohamad en Yanting – vorig jaar tijdens een vertelvoorstelling in Tivoli Vredenburg over gastvrijheid, het belang van taal, hoe sport verbroedert en nog veel meer. Deze voorstelling werd geregisseerd door Welmoed de Graaf van Theater A La Carte. Verhalen verbinden en inspireren. Daarom zijn de verhalen deze zeven Utrechters vastgelegd in een tentoonstelling. Fotograaf Ruud Spaargaren maakte portretten van de vertellers. En drie Utrechtse dichters van het Utrechts Dichtersgilde schreven gedichten bij de verhalen: Ruben van Gogh, Baban Kirkuki en Vicky Franken.

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!