Voorlees- en Speelvrijwilliger gezocht!

Houd je van taal en heb je affiniteit met jonge kinderen? En lijkt het je leuk om bij te dragen aan de taalontwikkeling en taalverrijking van een groepje kinderen en ouders? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe voorlees- en speelvrijwilliger!

Wie zoeken wij?

Als vrijwillige voorlees- en speelvrijwilliger ga je de kinderen (0 tot 4 jaar) van een groep ouders voorlezen en met ze spelen en zingen op het moment dat de ouders bezig zijn met Nederlandse les. Op deze manier kunnen de moeders zich concentreren op het materiaal en draag jij bij aan de taalontwikkeling van de jonge kinderen.

Als voorlees- en speelvrijwilliger sluit je wekelijks aan bij een ouder-kind groep. We zoeken een vrijwilliger in Kanaleneiland, Zuilen en in Leidsche Rijn.

Voor de vacature hoef je geen ervaring te hebben met voorlezen. Je krijgt van ons een training om je voor te bereiden op je rol als voorlezer. Wel verwachten we dat je gemotiveerd bent, zelfstandig kan werken en je voor minimaal een half jaar inzet als voorlees- en speelvrijwilliger. We zoeken een creatieveling die spelenderwijs met taal en boeken bezig gaat om de taalontwikkeling van de kinderen te stimuleren.

Wat bieden wij?

  • Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact
  • Een nieuwe werkkring met fijne, betrokken collega’s
  • Ontmoeting met bijzondere mensen en andere culturen
  • Persoonlijke ontwikkeling en inspiratie
  • Waardering en begeleiding

Je krijgt een introductiecursus en wordt ondersteund door de VoorleesExpress Utrecht voor deskundig advies en voor materiaal op maat. Wij bieden ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering.

Interesse / vragen?

Mail dan naar Rachida via jeugd@taaldoetmeer.nl

Meer informatie?

Bel/mail Rachida

Rachida Lalouh
06 – 284 87 354

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!