College: ‘In gesprek over meertaligheid’

Op donderdag 8 oktober 2020 ben je van harte welkom om deel te nemen aan het tweede Taal Doet Meer College van dit jaar. Het thema is: ‘’In gesprek over meertaligheid: over moedertaal, vooroordelen & kansen.’’ Vanuit de nieuwe Centrale Bibliotheek op de Neude gaan we hier, via een livestream, graag samen met onze vrijwilligers, deelnemers, donateurs en relaties over in gesprek. Veel kinderen in Nederland groeien op met twee of meer talen. Wat doet dat met een kind? Hoe kun je als ouder zo’n meertalige opvoeding het beste aanpakken? Wat helpt wèl, en wat juist niet? En wat geven we onze vrijwilligers mee die met meertalige gezinnen te maken hebben?

Voordelen benutten
Meertaligheid heeft veel voordelen, de vraag is hoe we deze optimaal kunnen benutten. Tijdens dit Taal Doet Meer College gaat taalwetenschapper en podcastmaker Dr. Sharon Unsworth van de Radboud Universiteit in gesprek met meertalige opvoeders en jongeren over het wel en wee van het leven met twee of meer talen. Dagvoorzitter en sociaal ondernemer Ramiro Gomes Monteiro leidt ons op een interactieve manier door het programma.

Online of op locatie
Om deze avond voor iedereen toegankelijk te maken, kun je via een livestream deelnemen aan het college. De livestream wordt uitgezonden vanuit de Centrale Bibliotheek in Utrecht. Het is voor een beperkt aantal mensen ook mogelijk om op locatie aanwezig te zijn. Gezien de grootte van de theaterzaal is er op locatie plek voor maximaal 30 gasten. De gastenlijst wordt door middel van loting vastgesteld. Vanwege het beperkt aantal plekken op locatie, vragen we iedereen om zich individueel aan te melden. We houden ons op locatie aan de richtlijnen van het RIVM.

Aanmelden
We vragen al onze genodigden om zich vooraf aan te melden via deze link. Dit kan tot en met 29 september 2020. Je kunt aangeven of je voorkeur uitgaat naar online of op locatie deelnemen. Wanneer je aangeeft dat je op locatie deel wil nemen aan het college, dan krijg je op 1 oktober te horen of je bent ingeloot. Als je niet bent ingeloot, kun je natuurlijk alsnog deelnemen via de livestream. Wij hebben er zin in en hopen op je aanwezigheid op 8 oktober!

Livestream
De livestream start om 18.30 uur en duurt tot ongeveer 19.45 uur. Uiterlijk 1 oktober ontvangt iedereen die zich heeft aangemeld via de mail instructies. Hierin staat hoe je kunt deelnemen aan het college via de livestream.

Programma in de bibliotheek
17.00 – 17.30 uur        Inloop
17.30 – 18.15 uur        Gezamenlijk eten
18.30 – 18.45 uur        Welkomstwoord + opening
18.45 – 19.45 uur        Dr. Sharon Unsworth in gesprek met jongeren & opvoeders over meertaligheid
19.45 uur                     Afsluiting

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!