Taalcoach Eropuit

Taal Doet Meer is op zoek naar taalcoaches die cursisten begeleiden bij een taalexcursie.

Ben jij geïnteresseerd in taal en cultuur? Weet jij wel wat van de geschiedenis en cultuur van Utrecht? En lijkt het je leuk om groepjes cursisten in hun inburgeringstraject te begeleiden op verschillende locaties in Utrecht? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe taalcoach Eropuit bij Taal Doet Meer!

Taal leer je vooral door die te gebruiken in de echte wereld. Je moet ‘kilometers maken’ en met een aantal keer les per week kom je er niet. Daarom starten we een pilot waarbij we met inburgeringscursisten eropuit gaan om de taal in de praktijk te leren. Verschillende thema’s komen op verschillende locaties aan bod. Zo doe je met een groepje verschillende opdrachten in het centrum van Utrecht of begeleid je een groep in de raadszaal in het stadshuis of in het Catharijneconvent. De klas wordt verdeeld onder meerdere taalcoaches zodat je met een klein groepje op een interactieve manier met de taal en het thema bezig bent.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een coach die af en toe in een ochtend of middag twee uur beschikbaar is. Voorafgaand krijg je een training waarin je samen met andere coaches wordt voorbereid op de excursie. Ook ontvang je een draaiboek waarin verschillende opdrachten staan uitgeschreven die je tijdens de taalexcursie uitvoert.

Wat bieden wij?


Als coach kun je allereerst een bijzondere en leerzame ervaring verwachten. Je leert andere culturen kennen, maar ook hoe andere culturen tegen de Nederlandse cultuur aankijken. Als vrijwilliger van Taal Doet Meer kun je meerdere verdiepende workshop volgen.

Geïnteresseerd?


Neem contact op via taalcoaching@taaldoetmeer.nl of 030-2947594.

Meer informatie?

Bel/mail Eelke

Eelke Esman
06 – 182 104 23

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!