Coronabeleid Taal Doet Meer in seizoen 2020/2021

De coronabesmettingen in Nederland zijn weer gestegen. Taal Doet Meer werkt vanwege het coronavirus nu online en offline met vrijwilligers en deelnemers. Half oktober 2020 zijn de maatregelen door de overheid opnieuw aangescherpt. Dit heeft invloed op onze activiteiten. Wij volgen altijd de richtlijnen van de overheid. Lees hier meer over ons coronabeleid.

Thuisbezoeken

  • In het echt met elkaar afspreken kan alleen wanneer de richtlijnen van de overheid worden gevolgd. Iedereen vanaf 13 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand van elkaar. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven géén 1,5 meter afstand te houden van elkaar en van volwassenen. Vraag van tevoren of iemand verkouden is, koorts heeft of last heeft van een droge keel. Bij deze klachten, blijf je thuis en spreek je niet af. Thuisbezoeken gaan alleen door als iedereen zich er prettig bij voelt.
  • Als je thuis niet af kan spreken of iemand voelt zich daar niet prettig bij, zijn er andere mogelijkheden. Je kunt buiten, in de bibliotheek of online met elkaar afspreken. Op onze website delen we bij het onderwerp #doemeermettaal tips over online taalcoaching.

 (Taal)groepen

  • (Taal)groepen en taalcafés zijn de afgelopen maanden weer gestart op verschillende locaties. Deze kunnen doorgaan als de locatie open blijft en binnen de RIVM-regels gewerkt kan worden (1,5 meter afstand houden en maximum aantal bezoekers op een locatie, dragen van een mondkapje). De groepen volgen deze richtlijnen.
  • Hoeveel mensen mee kunnen doen bekijken we per locatie. De groepen vallen onder educatieve activiteiten, de norm van maximaal 4 is niet van toepassing. We proberen iedereen in het echt mee te laten doen. Sommige groepen zullen overgaan op een online ontmoeting.

Trainingen, workshops, intakes & bijeenkomsten

  • Onze medewerkers werken zo veel mogelijk thuis. Waar mogelijk zijn alle intakes en overleggen online. Trainingen en workshops zijn ook zo veel mogelijk online. Een aantal trainingen, waar fysiek en interactief contact nodig is, worden uitgesteld.
  • Grote bijeenkomsten, zoals de Taal Doet Meer Colleges, zijn voorlopig een combinatie van fysieke en online aanwezigheid. De fysieke aanwezigheid is afhankelijk van de locatie.

Bereikbaarheid

  • We werken zo veel mogelijk thuis. We zijn per mail en mobiel bereikbaar. Onze telefoonnummers en e-mailadressen vind je hier. Voor algemene vragen kun je op werkdagen (behalve op woensdag) tussen 9.00-14.00 uur contact opnemen met het secretariaat via 030 – 294 75 94. Vragen kun je ook stellen via info@taaldoetmeer.nl. De mail wordt dagelijks gelezen en zo snel mogelijk beantwoord.

Meer informatie:
Persconferentie coronavirus 13 oktober
Pharos coronavirus (uitleg in meerdere talen)

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!