Stagiaire werving & selectie vrijwilligers VoorleesExpress Utrecht

Taal Doet Meer heeft plaats voor iemand die stage wil lopen binnen een maatschappelijke organisatie. Je ondersteunt de organisatie bij de uitvoering van VoorleesExpress Utrecht.

Taal Doet Meer is een professioneel geleide vrijwilligersorganisatie die werkt aan een laagdrempelige, duurzame ontmoeting tussen Nederlandse Utrechters en Utrechters die van oorsprong niet Nederlands zijn.

De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. Twintig weken lang komt een vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Samen met de ouders streven we ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen.

Profiel

Tijdens je stage bij Taal Doet Meer ben je zelfstandig, initiatiefrijk en flexibel. Het is belangrijk dat je onze visie deelt en kunt uitdragen. Verder ben je zorgvuldig, zowel in je contact met mensen als in je administratie. Je vindt het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en hen te enthousiasmeren voor het project. Natuurlijk krijg je volop de ruimte om je te ontwikkelen en je nieuwe competenties en taken eigen te maken.

We zoeken een oplossingsgerichte, zelfstandige en klantgerichte stagiair die 12-16 uur per week beschikbaar is voor een aantal maanden. We zoeken iemand die het leuk vindt om te plannen en te werken met strakke deadlines en die communiceert (in schrift en spraak) op HBO-niveau.

Taken

Je draait mee als volwaardig projectmedewerker binnen het team van VoorleesExpress Utrecht. Je focust je voornamelijk op de werving en selectie van nieuwe vrijwilligers. Je werkt samen met de projectleiding en je hebt in deze samenwerking grotendeels je eigen taken:

  • Werven van vrijwilligers, o.a. via social media, bij bijeenkomsten etc.
  • Intakegesprekken voeren met vrijwilligers
  • Administratieve werkzaamheden
  • Faciliteren bij ad hoc werkzaamheden op kantoor
  • Er is ruimte om een bijdrage te leveren aan het opzetten van nieuwe initiatieven / zelf methodiek te ontwikkelen.

Wij bieden

  • Waardevolle ervaring met de praktische organisatie van maatschappelijke projecten
  • Goede begeleiding en samenwerken binnen een klein en bevlogen team
  • Kans om je eigen ideeën in te brengen in het project en de organisatie
  • Maandelijkse vrijwilligersvergoeding.

Praktisch

We hebben plek voor iemand voor 12 tot 16 uur per week, vanaf eind januari 2021 tot en met juni 2021. Het is belangrijk dat je ook een aantal avonden beschikbaar bent.

Informatie opvragen en solliciteren kan bij Mirjam van Dijk, projectleider bij Taal doet meer mirjam@taaldoetmeer.nl.

Meer informatie?

Bel/mail Mirjam

Mirjam van Dijk
06 – 182 104 33

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!