Deelnemers gezocht voor Welcome To Your Future

Deelnemers gezocht! Young Ambition en Taal Doet Meer werken samen in het programma Welcome To Your Future (WTYF). Persoonlijke coaching van nieuwkomers staat hierin centraal. Utrechtse statushouders kunnen kosteloos aan dit programma meedoen en worden onder andere geholpen bij het vinden van een studie of baan. Dit voorjaar is er nog plek voor nieuwe deelnemers! Wat het programma inhoudt? Dat lees je in dit artikel!

Aanpak

In het programma van WTYF helpt Young Ambition statushouders (18-27 jaar) bij het vinden van een passende plek binnen het onderwijs of de arbeidsmarkt. Het traject duurt gemiddeld 6-12 maanden. Naast de individuele begeleiding kunnen jongeren workshops volgen over school en werk. Taal Doet Meer is aangehaakt om persoonlijke begeleiding op het gebied van taal te bieden. Dit doen we binnen de kaders van ons project Taal & Toekomst.

Dat betekent dat vrijwillige coaches samen met de jongeren aan de slag gaan met taal- en communicatievaardigheden, empowerment en het uitbreiden van netwerk. Het doel is dat taal na de coaching geen belemmering meer vormt in het vinden van studie, stage of werk.

Voor wie

WTYF is er speciaal voor nieuwkomers die:

  • Statushouder zijn
  • Tussen de 18 en 27 jaar oud zijn
  • Woonachtig zijn in de provincie Utrecht
  • Op dit moment geen opleiding en/of werk hebben
  • Hulp nodig hebben bij het instromen op school of werk.

Ben of ken jij iemand die veel zou kunnen hebben aan dit programma? Iemand die graag wil oefenen met de Nederlandse taal en zich wil voorbereiden op een opleiding of de arbeidsmarkt? Twijfel dan niet en stuur deze informatie door, of meld je aan!

Aanmelden

De trajecten zijn voor de jongeren kosteloos te volgen. Aanmelden kan via het Aanmeldingsformulier-Young-Ambition. Deze kan worden ingevuld door de jongere zelf of door de doorverwijzer (indien van toepassing). Wil je de aanmelding doorspreken en/of telefonisch aanmelden? Dit kan via het telefoonnummer 06-28804621 van Young Ambition (vraag naar Sanne). Je kunt ook op de website van Young Ambition terecht: www.youngambition.nl/aanbod

Lees meer nieuws

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!