College ‘Van nieuwsgierigheid ga je praten’

Op donderdag 28 januari 2021 ben je van harte welkom om deel te nemen aan het Taal Doet Meer College. Schrijver en NT2-docet Saïd el Haji verzorgt het College. Hij ervaart hoe je door het geven van taalles op een verfrissende manier naar je eigen cultuur kunt kijken.

Taalles vergroot je wereld. Dat geldt voor de cursist én voor de lesgever. Draagt taalvaardigheid daardoor bij aan respect en verdraagzaamheid in de samenleving? Vanuit de mooie Boothstraat-kerk in Utrecht gaan we hierover in gesprek met onze deelnemers, vrijwilligers en relaties.

Nieuwsgierigheid als motto

Saïd el Haji schreef recent het boek “Gemeente zegt ik Nederlands leren”. Als taaldocent stelt hij zijn cursisten graag en onbevangen vragen. De cursisten mogen dat uiteraard ook. Hoe nieuwsgieriger hoe beter, is zijn motto. Want van nieuwsgierigheid ga je praten en vragen stellen, en dat is het begin van een mooie, fascinerende reis. Saïd vertelt hoe hij dit aanpakt. Hoe hij geniet van de diversiteit aan deelnemers, ook moeilijke situaties bespreekt en hoe hij omgaat met uiteenlopende culturele verwachtingen. Interactie is zijn toverwoord. Maar hoe je dat op een goede manier? Dagvoorzitter Welmoed de Graaf leidt ons door het programma en gaat met Saïd, deelnemers en vrijwilligers in gesprek. Hoe ervaren zij de interactie tijdens taalles? Hebben zij nieuwe inzichten opgedaan over hun eigen cultuur?

Deelname is online via livestream

Om deze avond voor iedereen toegankelijk te maken, kun je via een livestream deelnemen aan het college. De livestream wordt uitgezonden vanuit de kerk aan de Boothstraat 7 in Utrecht. Het is helaas gezien de corona richtlijnen niet meer mogelijk om als publiek op locatie aanwezig te zijn.

Aanmelden

We vragen al onze genodigden om zich vooraf aan te melden via deze link. Wij hebben er zin in en kijken uit naar je aanwezigheid op 28 januari!

Livestream

De livestream start om 18.00 uur en duurt tot ongeveer 19.15 uur. Uiterlijk 27 januari ontvangt iedereen die zich heeft aangemeld via de mail instructies. Hierin staat hoe je kunt deelnemen aan het college via de livestream.

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!