Coronabeleid Taal Doet Meer

De coronabesmettingen in Nederland blijven hoog. Taal Doet Meer werkt vanwege het coronavirus nu vooral online en met vrijwilligers en deelnemers. Op 2 februari 2021 zijn de coronamaatregelen door de overheid verlengd. Dit heeft invloed op onze activiteiten. Wij volgen altijd de richtlijnen van de overheid. Lees hier meer over ons coronabeleid.

Thuisbezoeken

  • In het echt met elkaar afspreken kan alleen wanneer de richtlijnen van de overheid worden gevolgd. Iedereen vanaf 13 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand van elkaar. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven géén 1,5 meter afstand te houden van elkaar en van volwassenen. Vraag van tevoren of iemand verkouden is, koorts heeft of last heeft van een droge keel. Bij deze klachten, blijf je thuis en spreek je niet af. Thuisbezoeken gaan alleen door als iedereen zich er prettig bij voelt.
  • Als je thuis niet af kan spreken of iemand voelt zich daar niet prettig bij, zijn er andere mogelijkheden. Je kunt buiten of online met elkaar afspreken. Op onze website delen we bij het onderwerp #doemeermettaal tips over online taalcoaching.

 (Taal)groepen

  • De (taal)groepen voor volwassenen kunnen tot en met 1 maart niet fysiek bij elkaar komen op locatie. We vragen onze vrijwilligers telefonisch of online contact te houden met deelnemers. Zo mogelijk gaan de lessen online door. Voor kinderen en jongeren bieden de maatregelen meer ruimte. We stemmen met vrijwilligers en locaties af wat mogelijk is.
  • Nieuwe vrijwilligers en deelnemers voor de groepslessen kunnen zich nog steeds aanmelden. Intakes met vrijwilligers gaan online door. Intakes met deelnemers zijn na 1 maart.
  • Waar mogelijk koppelen we deelnemers van de wachtlijst en vrijwilligers tijdelijk voor online contact.
  • Koppelingsgesprekken zijn online.
  • De taalcafés op locatie zijn gesloten en gaan waar mogelijk online door zie hier de meest actuele informatie.
  • De Doe Mee Startpunten in de bibliotheken zijn gesloten. De wegwijzer is bereikbaar via deze link.

Ondersteuning thuislessen/noodopvang PO en VO

Vanuit het Stadsnetwerk Gelijke Kansen werken vrijwilligersorganisaties, scholen, gemeente en bibliotheek samen om waar nodig thuisles en de lessen in de noodopvang te ondersteunen. We kijken welke organisatie het beste de gevraagde ondersteuning kan bieden. Dat kan Taal Doet Meer zijn, maar ook één van de andere partners in het netwerk. Leerlingen aanmelden kan via deze link.
Direct bij Taal Doet Meer aanmelden kan ook nog steeds via jeugd@taaldoetmeer.nl of via deze link.

Trainingen, workshops, intakes & bijeenkomsten

Onze medewerkers werken zo veel mogelijk thuis. Waar mogelijk zijn intakes en overleggen online. Trainingen en workshops zijn ook zo veel mogelijk online. Een aantal trainingen, waar fysiek en interactief contact nodig is, worden uitgesteld.

Grote bijeenkomsten, zoals de Taal Doet Meer Colleges, zijn voorlopig een combinatie van fysieke en online aanwezigheid. De fysieke aanwezigheid is afhankelijk van de locatie.

Bereikbaarheid

We werken zo veel mogelijk thuis. We zijn per mail en mobiel bereikbaar. Onze telefoonnummers en e-mailadressen vind je hier. Voor algemene vragen kun je op werkdagen (behalve op woensdag) tussen 9.00-14.00 uur contact opnemen met het secretariaat via 030 – 294 75 94. Vragen kun je ook stellen via info@taaldoetmeer.nl. De mail wordt dagelijks gelezen en zo snel mogelijk beantwoord.

Meer informatie

Actueel nieuws Rijksoverheid, zie hier

Nieuws Rijksoverheid in eenvoudige taal, zie hier

Pharos coronavirus, uitleg in meerdere talen, zie hier

Engelstalig, zie hier

Informatie van Al Amal, zie deze videos.

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!