Bloemen voor Utrechtse helden

Onze eigen Anne Matting en vrijwillig coördinator Rhea Wilhelm werden op 14 februari aangenaam verrast met een mooie bos bloemen. PvdA Utrecht had een mooie actie waarbij je een Utrechtse held kon nomineren die zich inzet voor gelijke kansen. En Anne en Rhea zijn van die helden!

Bart van Bruggen en Mirthe Biemans, Utrechtse PvdA-kandidaten voor de Tweede Kamer, plaatsten een aantal weken geleden een leuke, positieve oproep: Wie is jouw held? Dat moest iemand zijn die zich inzet voor een eerlijke toekomst. Zo iemand die alles doet voor een ander. Iedereen kon zo’n held nomineren en vervolgens kozen Bart en Mirthe er een paar uit om te verrassen op Valentijnsdag.

Rhea Wilhelm krijgt bloemen van Bart van Bruggen

Ellen Visser, senior projectleider Volwassenen bij Taal Doet meer, nomineerde Rhea Wilhelm. “Rhea is een taalcoach van niet digitaal-vaardige deelnemers die wekelijks op een vaste ochtend langs hun huis fietst en het lesmateriaal door de brievenbus gooit. Later op de ochtend belt ze via Whatsapp met ze en dan bespreken ze de stof. Dat is toch geweldig?” Ellen vindt het inspirerend dat een vrijwilliger zich zo creatief inzet voor deze deelnemers. En Rhea? Die vond het een fantastische verrassing en voelde zich erg gewaardeerd!

Voor Anne Matting, projectleider Jeugd, waren de bos bloemen en de nominatie als ‘held’ al helemaal een verrassing. “Ik wist er niets van, ik had van mijn coördinator Aline alleen een verdacht appje gekregen met de vraag of ik thuis was”, aldus Anne. Aline, vrijwillig coördinator bij het project School’s Cool werkt al een tijd samen met Anne. Zij vindt de werkwijze van Anne, haar inzet en het contact heel bijzonder en wilde Anne op deze manier in het zonnetje zetten. Anne was totaal overrompeld. “Ik ben stil van het gebaar en alle felicitaties, heel erg bedankt”, wist zij nog te reageren.

Een hele leuke actie van de twee PVDA-kandidaten, want het zorgt voor wat zonneschijn zo tijdens Corona én het maakt duidelijk wat voor superhelden er zijn die onze stad een stukje mooier en eerlijker maken!

Anne Matting ontvangt de bloemen van Mirthe Biemans

Lees meer nieuws

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!