Zo lastig, prachtig en raar is de Nederlandse taal

Wat maakt Nederlands leren voor veel deelnemers nou zo moeilijk? Hoe komt het dat bepaalde klanken maar niet willen lukken? Over welke Nederlandse woorden verbazen anderstaligen zich het meest? Op haar YouTube kanaal deelt de Australische Casey Kilmore verrassende, grappige en leerzame verhalen over hoe zij vloeiend Nederlands heeft leren spreken.

Jaren geleden kwam Casey Kilmore voor de liefde naar Nederland. Inmiddels woont ze met haar Nederlandse man weer in Australië, maar over de (eigen)aardigheden van de Nederlandse taal en cultuur is ze nog lang niet uitgepraat.

In sommige filmpjes bespreekt ze didactische onderwerpen. Ze geeft verschillende tips voor het verbeteren van je accent (‘Spreek de ‘n’ aan het einde van de zin niet uit!). Ook legt ze uit hoe je vloeiender kunt leren spreken.

Andere filmpjes zijn meer verhalend. Zo vertelt Casey over Nederlandse gebruiken die haar het meest verbazen, over mooie Nederlandse woorden en over waarom ze de Nederlandse taal soms gewoon verschrikkelijk ingewikkeld vindt.

Casey is geen taaldocent en haar YouTube-kanaal is geen onderwijs-kanaal. Maar haar enthousiaste bespreking van woorden, accenten, uitdrukkingen en gebruiken kunnen je als taalcoach wél helpen je nog wat beter te verplaatsen in je deelnemers. En mocht je een deelnemer coachen die zelf Engels spreekt, dan zijn de filmpjes voor hen ook zeker een aanrader!

Benieuwd naar het account? Hier vind je de filmpjes over vloeiender leren spreken, dingen die Casey had willen weten voordat ze Nederlands ging leren en de lastigste aspecten van de Nederlandse taal.

Andere tips

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!