Lineke Maat wint de Bakhuis-Wolters prijs 2021

Onze Lineke Maat is door de jury gekozen als winnaar van de Bakhuis-Wolters prijs, we zijn heel erg trots op haar!

‘Maat is een voorbeeld op gebied van verbinden’, zo luidt het oordeel van de jury. “Of het nu gaat om ontmoetingen, nieuwe verbindingen leggen of een al bestaand netwerk aanspreken.” Als directeur van Taal Doet Meer viert zij dit jaar haar tienjarig jubileum.

Bekendmaking

Gedeputeerde Hanke Bruins Slot maakte de winnaar bekend aan de hand van het juryoordeel: “Lineke Maat heeft er echt ervoor gezorgd dat inwoners uit de provincie Utrecht verder zijn gekomen in hun leven. Door haar professioneel geleide vrijwilligersorganisatie (1000 vrijwilligers) hebben anderstalige inwoners uit de provincie Utrecht (mannen/ vrouwen/kinderen) jarenlang Nederlands van elkaar geleerd en ervoor gezorgd dat taal geen belemmering meer vormt om mee te doen. Taal is nodig als je naar de dokter gaat, als je met je juf over je kind wilt praten, als je op de koffie wilt bij je buren en als je werk zoekt. Onder haar leiding hebben duizenden inwoners hun positie versterkt.

Afgelopen jaar in coronatijd werd er doorontwikkeld met een Online Taalcafé, met creatieve één op één taalwandelingen en taalcoaching door weer en wind. Inmiddels heeft ze tal van ambassadeurs aan haar vrijwilligersorganisatie weten te binden en werkt ze samen met diverse netwerkpartners. Zij is hét voorbeeld van maatschappelijk ondernemen, ze helpt bij emancipatie, ze heeft een duurzame organisatie en draagt al 9 jaar écht bij in Utrecht met tal van vrijwilligers, partners en ambassadeurs. Haar 10-jarig jubileum willen wij graag bekrachtigen met de Bakhuis-Wolters prijs.”

Zie hieronder het filmpje dat is gemaakt voor de nominatie van Lineke. Overige genomineerden waren Bouchra Dibi en Marga Miltenburg.

Bakhuis-Wolters

Provinciale Staten hebben in maart 2020 besloten deze prijs in het leven te roepen. De naam Bakhuis Wolters komt van mevrouw H.B. Bakhuis-Wolters. Zij was de eerste vrouw in Provinciale Staten in Utrecht en was lid van de SDAP (Sociaal Democratische Arbeiders Partij). Een mooie aanleiding voor deze prijs is de internationale vrouwendag op 8 maart.

Lees meer nieuws

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!