Taal Doet Meer College ‘Uit je bubbel’

Misschien heb je het al voorbij zien komen: op maandag 5 juli 2021 organiseren wij een nieuw College. Je bent van harte welkom om deel te nemen aan dit College met als thema ‘uit je bubbel’. Hoogleraar diversiteit en onderwijs Maurice Crul (VU) verzorgt het College. Veel initiatieven die gericht zijn op integratie zijn gefocust op de nieuwkomers: wat kunnen zij doen om zich thuis te voelen in de Nederlandse samenleving? Minstens zo interessant is het te kijken naar de mensen van Nederlandse afkomst. Maar hoe stap je uit je bubbel? Vanuit Paushuize in Utrecht gaan we hierover in gesprek met onze deelnemers, vrijwilligers en relaties.

Het belang van ontmoeten

Uit onderzoek van Maurice Crul blijkt dat vooral mensen zonder migratie-achtergrond zich terugtrekken in een ‘witte bubbel’. Ook mensen die wel uit hun bubbel willen, komen hier maar lastig uit. Maurice Crul neemt ons mee in onderzoeksuitkomsten over diversiteit, sociale ongelijkheid, het belang van ontmoeten en wat effectieve manieren zijn om bubbels te doorbreken.

Persoonlijk contact is een effectieve manier om wederzijdse vooroordelen tussen (groepen) mensen te verminderen. En regelmatig geven vrijwilligers als motivatie om actief te worden bij Taal Doet Meer: ‘ik wil uit mijn bubbel’. De vraag is hoe succesvol we zijn in het bruggen slaan. Weten we werelden te verbinden? Hoe maken we écht verschil? Maar ook: welk ondersteunend beleid is daarvoor nodig? Daar gaan we samen het gesprek over aan!

Livestream

De bijeenkomst verloopt via een speciaal ingericht YouTube-kanaal, hier is de link naar de livestream. Op 5 juli om 18.30 uur zal het college onder leiding van de dagvoorzitter officieel beginnen en rond 19.45 uur sluiten we de bijeenkomst af.

YouTube
Als je wil reageren op de lezing van Maurice Crul of op het panelgesprek, dan kun je gebruikmaken van de chatfunctie. Hiervoor moet je wel ingelogd zijn op YouTube met een Google-, Gmail- of YouTube-account. Het is aan te raden om dit vooraf te checken of alsnog een account aan te maken.

Locatie Paushuize

De livestream wordt uitgezonden vanuit Paushuize in Utrecht. Een beperkt aantal mensen is hier aanwezig.
Het is niet meer mogelijk om je hiervoor aan te melden. Op 1 juli is onder de aanmeldingen geloot wie op locatie aanwezig kan zijn. We houden ons op locatie aan de richtlijnen van het RIVM.

17.00 – 17.30 uur        Inloop
17.30 – 18.15 uur        Gezamenlijk eten
18.30 – 18.40 uur       Welkomstwoord
18.40 – 19.45 uur        Interactief programma met College en gesprek
19.45 – 20.45 uur        Afsluitende borrel

Lees meer nieuws

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!