Taal Doet Meer College ‘Uit je bubbel’

Misschien heb je het al voorbij zien komen: op maandag 5 juli 2021 organiseren wij een nieuw College. Je bent van harte welkom om deel te nemen aan dit College met als thema ‘uit je bubbel’. Hoogleraar diversiteit en onderwijs Maurice Crul (VU) verzorgt het College. Veel initiatieven die gericht zijn op integratie zijn gefocust op de nieuwkomers: wat kunnen zij doen om zich thuis te voelen in de Nederlandse samenleving? Minstens zo interessant is het te kijken naar de mensen van Nederlandse afkomst. Maar hoe stap je uit je bubbel? Vanuit Paushuize in Utrecht gaan we hierover in gesprek met onze deelnemers, vrijwilligers en relaties.

Het belang van ontmoeten

Uit onderzoek van Maurice Crul blijkt dat vooral mensen zonder migratie-achtergrond zich terugtrekken in een ‘witte bubbel’. Ook mensen die wel uit hun bubbel willen, komen hier maar lastig uit. Maurice Crul neemt ons mee in onderzoeksuitkomsten over diversiteit, sociale ongelijkheid, het belang van ontmoeten en wat effectieve manieren zijn om bubbels te doorbreken.

Persoonlijk contact is een effectieve manier om wederzijdse vooroordelen tussen (groepen) mensen te verminderen. En regelmatig geven vrijwilligers als motivatie om actief te worden bij Taal Doet Meer: ‘ik wil uit mijn bubbel’. De vraag is hoe succesvol we zijn in het bruggen slaan. Weten we werelden te verbinden? Hoe maken we écht verschil? Maar ook: welk ondersteunend beleid is daarvoor nodig? Daar gaan we samen het gesprek over aan!

Online of op locatie

Om deze avond voor iedereen toegankelijk te maken, kun je via een livestream deelnemen aan het College. De livestream wordt uitgezonden vanuit Paushuize in Utrecht. Het is voor een beperkt aantal mensen ook mogelijk om op locatie aanwezig te zijn. De gastenlijst wordt door middel van loting vastgesteld. Vanwege het beperkt aantal plekken op locatie vanwege de geldende maatregelen, vragen we iedereen om zich individueel aan te melden. We houden ons op locatie aan de richtlijnen van het RIVM.

Aanmelden

We vragen al onze genodigden om zich vooraf aan te melden via onderstaande button. Dit kan tot en met 30 juni 2021. Je kunt aangeven of je voorkeur uitgaat naar online of op locatie deelnemen. Wanneer je aangeeft dat je op locatie deel wil nemen, krijg je op 1 juli te horen of je bent ingeloot. Als je niet bent ingeloot, kun je natuurlijk alsnog deelnemen via de livestream. Wij hebben er zin in en hopen dat je erbij bent op 5 juli!

Livestream

De livestream start om 18.30 uur en duurt tot ongeveer 19.45 uur. Uiterlijk 1 juli ontvangt iedereen die zich heeft aangemeld via de mail instructies waarin staat hoe je kunt deelnemen via de livestream.

Programma op locatie

17.00 – 17.30 uur        Inloop
17.30 – 18.15 uur        Gezamenlijk eten
18.30 – 18.40 uur        Welkomstwoord
18.40 – 19.45 uur        Interactief programma met College en gesprek
19.45 – 20.45 uur        Afsluitende borrel

Lees meer nieuws

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!