Coördinator Online Taalcafé

Je bent een echte regelaar. Gaat graag met diverse mensen in gesprek. Brengt mensen met elkaar in verbinding. Bent wekelijks beschikbaar op donderdagmiddag van 16:00-17:00 uur en je bent bekend met het programma Zoom.
We zijn op zoek naar een vrijwilliger die het Online Taalcafé wil coördineren.

“Het leukste aan dit vrijwilligerswerk vinden wij dat we, ondanks corona, nog steeds ervoor kunnen zorgen dat mensen met elkaar in gesprek kunnen gaan… De dankbaarheid van iedereen voor het feit dat er in deze tijden toch nog iets gefaciliteerd kan worden, is natuurlijk ook super.” – Coördinatoren Online Taalcafé

Gezocht: coördinator Online Taalcafé (voor 3 uur per week)

Het Taalcafé is een laagdrempelige manier om met elkaar in gesprek te gaan. Het gaat specifiek om ontmoeting en conversatie. Het is dus géén taalcoaching. Vrijwilligers en deelnemers vormen kleine groepjes en spreken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Familie, sport, gekke spreekwoorden en hoe je zeep maakt; alles komt voorbij. Sommige vrijwilligers en deelnemers sluiten iedere week aan, anderen wanneer het hen uitkomt. Met het online Taalcafé willen we dit concept behouden, maar dan digitaal. We zoeken twee coördinatoren die wekelijks aanwezig zijn en de sessies begeleiden. En die coördinator kun jij zijn!

Wat doe je als Coördinator Online Taalcafé?

Als coördinator ben jij het gezicht van het online Taalcafé. Je verdeelt de taken met een collega coördinator. Je verwerkt de aanmeldingen, bereidt een thema en groepsopdracht voor en je bent wekelijks aanwezig in de online sessie. Je verwelkomt de bezoekers, introduceert het thema en koppelt bezoekers aan elkaar in ‘breakout rooms’. Je begeleidt de vrijwilligers en deelnemers in het Online Taalcafé en beantwoordt hun vragen.

Na het volgen van een introductiecursus, start je met het coördineren van het Online Taalcafé. Je wordt ingewerkt door een projectleider. Na het inwerkproces word je ondersteund door het projectteam van de Taalcafés van Taal Doet Meer.

Wat heb jij in huis?

  • Je bent digitaal vaardig, in het bijzonder vaardig in werken met Zoom
  • Je houdt er van om te experimenteren
  • Je hebt affiniteit met volwassenen, taal en culturen
  • Je staat open voor nieuwe ontmoetingen
  • Je hebt plezier in organiseren
  • Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar
  • Je bent wekelijks beschikbaar op een vast moment
  • Je bent bereid om je voor een periode van minimaal 10 weken te committeren
  • Je bent bereid jezelf te ontwikkelen en neemt deel aan een verdiepende workshop of training.

Wat krijg jij ervoor terug?

Als coördinator kun je ervaring opdoen met een grote en diverse groep vrijwilligers en deelnemers uit allerlei culturen. Je kunt begeleiding verwachten vanuit de organisatie, je volgt een introductiecursus en je kunt deelnemen aan deskundigheidsbevordering en verschillende andere activiteiten. Tot slot bieden wij ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering. Met jouw inzet zorg je ervoor dat er ook in coronatijden ontmoetingen kunnen blijven plaatsvinden tussen Utrechters met diverse achtergronden waarbij taal de rode draad vormt. Utrechters voelen zich meer verbonden met hun stad en daar draag jij een steentje aan bij!

Heb je belangstelling voor de functie van coördinator? Of heb je vragen?  Stuur dan een mailtje naar taalcoaching@taaldoetmeer.nl. Met eventuele vragen kun je terecht bij Soledad Asselman, projectmedewerker bij Taal Doet Meer.

Meer informatie?

Bel/mail Soledad

Soledad Asselman
06 – 185 794 91

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!