Taal Doet Meer 35 jaar: Loop naar de Dom!

Geschiedenis
Taal Doet Meer werd opgericht onder de naam Interkerkelijke Stichting Kerken en Buitenlanders (ISKB), als initiatief van een aantal Utrechtse kerken. In 2013 is de organisatie omgedoopt in Taal Doet Meer, omdat het leren van de Nederlandse taal een rode draad is in ons werk. Maar het gaat niet alleen om taal, het gaat om meer! Cursisten leren de samenleving beter kennen en bouwen een netwerk op, scholieren presteren beter op school en zitten beter in hun vel, vrijwilligers verbreden hun blikveld, ontwikkelen hun sociale vaardigheden en dragen bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving!

Lees hier meer over onze geschiedenis

23 september 2021 – Loop naar de Dom

Op 23 september 2021 maken we met een grote diversiteit aan Utrechters een taalwandeling. We lopen in kleine groepen van drie à vier personen die starten vanaf tien verschillende bedrijfslocaties en eindigen op het Domplein. Daar sluiten we het evenement (hopelijk) samen feestelijk af (coronaproof).

We hebben de afgelopen tijd positieve ervaringen opgedaan met taalwandelingen, samen met Bapaho. Lees er hier meer over. We vormen op 23 september kleine groepjes van medewerkers van bedrijven en deelnemers en vrijwilligers van Taal Doet Meer. De groepjes leren onderweg elkaar en de stad beter kennen. De groepjes krijgen een kaart en goodybag mee voor onderweg.
De route leidt langs bijzondere (culturele) plekken in de stad, waar korte opdrachten en gespreksstarters bij gemaakt zijn. De start is om 15:00 en om 15:30 uur en we eindigen rond 19:00 uur.

Vrijwilligers zijn er intussen voldoende, we zoeken dus met name deelnemers. Dus: ken of ben je een deelnemer die het leuk lijkt om bij het evenement aanwezig te zijn? Meld hier aan!

Loop naar de Dom wordt financieel mede mogelijk gemaakt door onze businesspartner ICM opleidingen en trainingen.

Lees meer nieuws

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!