Voorlees- en speelvrijwilliger gezocht!

Houd je van taal en heb je affiniteit met jonge kinderen? Vind je het belangrijk dat anderstalige ouders gestimuleerd worden om hun kennis uit te wisselen over opvoeding, in het Nederlands? Wil jij, terwijl de ouders kennis uitwisselen, voorlezen en spelen met hun kinderen (0 t/m 3 jaar)? Dan ben jij onze nieuwe voorlees- en speelvrijwilliger!

Locatie: Kanaleneiland
Totale tijdsinvestering: 2 uur per week  gemiddeld (bijeenkomst duurt 1,5 uur)
Dag: woensdagochtend 10:00-11:30 uur
Ingangsdatum: per direct

Locatie: Overvecht
Totale tijdsinvestering: 2 uur per week  gemiddeld (bijeenkomst duurt 1,5 uur)
Dag: nader te bepalen
Ingangsdatum: nader te bepalen

Wat is Lezen en Praten met je kind?

Lezen en Praten met je Kind is een project gericht op de stimulatie van de taalontwikkeling van kinderen en de verrijking van de taalomgeving thuis. Het richt zich volledig op gelijkwaardig partnerschap met ouders: samen werken aan de taalontwikkeling van het jonge kind (0 t/m 3 jaar). Ouders met een taalachterstand lopen een risico op bijvoorbeeld gezondheidsproblemen omdat ze de Nederlandse taal niet machtig zijn. Ook is de kans groot dat het leidt tot een taalachterstand bij hun kinderen. Taal Doet Meer wil daarom samenwerken met anderstalige ouders om vanaf het eerste moment aan de slag te gaan met de taalomgeving en geletterdheid in huis door middel van ouder-kindgroepen. In een ouder-kindgroep komen verschillende onderwerpen aan bod zoals opvoedings- en gezondheidsthema’s.

 Wat doe je als voorlees- en speelvrijwilliger?

Als voorlees- en speelvrijwilliger ga je de kinderen (0 t/m 3 jaar) van een groep ouders voorlezen en met ze spelen op het moment dat de ouders bezig deelnemen aan de ouder-kindgroep. Op deze manier kunnen de ouders zich concentreren op het materiaal en draag jij bij aan de taalontwikkeling van de jonge kinderen.

Om jou helemaal klaar te stomen voor jouw rol als voorlezer krijg je van ons een training. Verder zijn de enige vereisten dat je passie hebt voor je rol als voorlees- en speelvrijwilliger, zelfstandig kan werken en je voor minimaal een half jaar inzetbaar bent. We zoeken een creatieveling die spelenderwijs met taal en boeken bezig gaat om de taalontwikkeling van de kinderen te stimuleren.

Wat bieden wij?

  • Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact
  • Een nieuwe werkkring met fijne, betrokken collega’s
  • Ontmoeting met bijzondere mensen en andere culturen
  • Persoonlijke ontwikkeling en inspiratie
  • Waardering en begeleiding
  • Een super leerzame introductiecursus
  • Ondersteuning door de VoorleesExpress Utrecht voor deskundig advies en materiaal op maat
  • Een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering.

Interesse / vragen?

Mail dan naar Pauline via jeugd@taaldoetmeer.nl

Meer informatie?

Bel/mail Pauline

Pauline Kranenburg
06 44 98 75 83

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!