Save the date: Taal Doet Meer College op 24 januari 2022

In gesprek over Eerlijke Kansen, Taal Doet Meer College met Halleh Ghorashi

Op maandag 24 januari 2022 willen we graag met vrijwilligers, deelnemers, donateurs en relaties het nieuwe jaar inluiden. Daarom ben je van harte uitgenodigd om online aanwezig te zijn bij het gloednieuwe Taal Doet Meer College!

Halleh Ghorashi zal tijdens het College vertellen over taal en inclusie op de werkvloer. Halleh werkt als hoogleraar Diversiteit en Integratie aan de Vrije Universiteit Amsterdam al jaren aan het thema diversiteit en inclusie op de arbeidsmarkt. In oktober 2021 won ze voor haar onderzoek over vluchtelingen en diversiteit de Impact Award. Halleh, tevens ambassadeur van Taal Doet Meer, is dus de aangewezen persoon om ons mee te nemen in het thema eerlijke kansen op de arbeidsmarkt.

In Nederland heerst er voor nieuwkomers vaak een fixatie op het leren van de Nederlandse taal. Hierdoor wordt er regelmatig in (taal)achterstanden gedacht, in plaats van in talenten. Wat kun je wél doen om diverse werknemers op waarde in te schatten? Hoe kun je bijvoorbeeld ontwikkeling stimuleren en faciliteren? Daarvoor hoef je geen HR-manager of directeur te zijn. Een open blik kan het verschil maken, zo stelt Halleh.

Halleh Ghorashi, foto: Peter Valckx

Programma

  • 17.15 uur: Opening en welkom
  • 17.25 uur: Interactief college door Halleh Ghorashi
  • 18.45 uur: Afsluiting

Tijdens dit College nemen we ook afscheid van Lineke Maat als directeur van Taal Doet Meer en kun je kennismaken met haar opvolger Roy Kreeftmeijer.

Online

In verband met de huidige coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om op locatie aanwezig te zijn. We hopen je bij een volgend college weer fysiek welkom te mogen heten en natuurlijk ben je van harte welkom om het college via de livestream te volgen.

De bijeenkomst verloopt via een speciaal ingericht YouTube-kanaal, hier is de link naar de livestream. Wij hebben er zin in en hopen dat je er 24 januari bij bent!

Campagne

Dit College is onderdeel van de Eerlijke Kansen-campagne van Taal Doet Meer. Het doel van de campagne is om aandacht te vragen voor kansen(on)gelijkheid en om concrete handvatten mee te geven om zelf met het onderwerp aan de slag te gaan. Meer informatie is hier te vinden.

Lees meer nieuws

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!