Nieuwe directeur Taal Doet Meer – Roy Kreeftmeijer

In de tuin stonden een winkelwagentje, twee verroeste fietsen en een skelter. Het glas was uit de voordeur en provisorisch afgetimmerd met hout. Hoewel de deur op deze warme dag in juni wagenwijd open stond, belde ik toch aan. Ronnie kwam door de gang naar me toe gelopen. Een verlegen “hallo” volgde. Het avontuur was begonnen!

Ik ben Roy Kreeftmeijer en vanaf 1 januari 2022 directeur van Taal Doet Meer. In de zomer van 2013 startte ik bij deze organisatie als vrijwilliger bij het project School’s cool. Ruim een jaar lang fietste ik vrijwel iedere week naar Ondiep om huiswerk met Ronnie te maken. Het was voor ons beiden bijzonder leerzaam. Ronnie leerde onder andere wiskunde, Frans en plannen. Ik ontwikkelde mijn coachingsvaardigheden, verdiepte me weer in de stelling van Pythagoras en kreeg een inkijkje in een wereld die voor mij minder bekend was.

Ik heb geschiedenis gestudeerd en ben jaren werkzaam geweest als manager bij ICM opleidingen & trainingen. Groei en ontwikkeling van mensen fascineert me. Door de jaren heen ben ik als vrijwilliger verbonden gebleven aan Taal Doet Meer. Het stimuleren van taalvaardigheid, eerlijke kansen en verbinding tussen Utrechters is waar mijn hart ligt. Sinds deze zomer doe ik dat als programmaleider Jeugd en ik ben vereerd dat ik mij vanaf 1 januari directeur van deze mooie organisatie mag noemen. Ik kijk er enorm naar uit om ons werk samen met collega’s, vrijwilligers, deelnemers, samenwerkingspartners en financiers voor te zetten.

In 2022 bestaat Utrecht 900 jaar. Het motto van dit jubileum is ‘Samen zijn we Utrecht’. Ik omarm dit volledig. We gaan er vanaf 1 januari samen voor zorgen dat alle Utrechters elkaar begrijpen en verstaan zodat iedereen mee kan doen in de samenleving!

Foto Roy als spreker op Utrechters praten met Utrechters – oktober 2019,  fotograaf Theo Scholten 

Lees meer nieuws

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!