De Collectieve bonus commissie (Coboco) van LCG

Met de Collectieve bonus commissie, ook wel Coboco genoemd doneert LCG geld aan organisaties en goede doelen die medewerkers nauw aan het hart liggen. Op deze manier draagt LCG bij aan de maatschappij.

LCG is een adviesbureau dat organisaties begeleidt in continu beter worden. Voor klanten, medewerkers én de samenleving. LCG probeert zo goed mogelijk een voorbeeld te zijn. Zo hebben ze speciaal een commissie die jaarlijks bepaalt aan welk goed doel ze een deel van de winst schenken.

Hoe dit in zijn werk gaat, is als volgt: LCG hanteert 20,9% winstuitkering, waarvan 1% in de collectieve pot gaat voor goede doelen naar keuze. Collega’s mogen zelf een suggestie doen aan welk goed doel het geld besteed wordt. Dit doen ze in een filmpje waarin ze vertellen waarom het goede doel of de organisatie hen nauw aan het hart ligt en hoeveel geld ze zouden willen geven. Wanneer 75% van alle collega’s gestemd heeft en 90% daarvan fan is van het idee, wordt het werkelijk uitgevoerd.

Op deze manier werd er ook geld gedoneerd aan Taal Doet Meer. Marion Vlaming is al jaren vrijwilliger en werkzaam bij LCG. Ze vindt het belangrijk dat ieder kind goede kansen krijgt in het leven, hieraan wilde ze graag bijdragen. Marion maakte een video voor haar collega’s met de suggestie om geld te doneren aan Taal Doet Meer. Hier stemden ze mee in. Collega’s konden vervolgens stemmen op hoeveel geld er gedoneerd zou worden. 1000 euro, zodat Taal Doet Meer 100 nieuwe boeken kon aanschaffen. 2000 euro zodat er 200 nieuwe boeken konden worden aangeschaft, of 3000 euro zodat er 300 boeken gekocht konden worden. Uiteindelijk stemden de meeste collega’s op het geven van 2000 euro om 200 boeken te kunnen aanschaffen. Zo bleef er namelijk ook nog geld over in de collectieve pot voor om aan andere goede doelen te doneren.

Samen met collega’s op een collectieve manier een bijdrage leveren aan de maatschappij, daar zijn we fan van. Kan jouw bedrijf ook een klein percentage kwijt aan goede doelen? Denk ook eens na over een Coboco!

Lees meer nieuws

Taalwandeling

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!