Coronabeleid Taal Doet Meer (update 28 februari 2022)

De coronamaatregelen van de overheid hebben invloed op onze activiteiten. Wij volgen altijd de richtlijnen van de overheid. Lees hier meer over ons coronabeleid.

Thuisbezoeken

  • In het echt met elkaar afspreken kan wanneer de richtlijnen van de overheid worden gevolgd. Vraag van tevoren of iemand verkouden is of koorts heeft. Bij deze klachten, blijf je thuis en spreek je niet af. Thuisbezoeken gaan alleen door als iedereen zich er prettig bij voelt.
  • Als je thuis niet af kan spreken of iemand voelt zich daar niet prettig bij, zijn er andere mogelijkheden. Je kunt buiten of online met elkaar afspreken. Op onze website delen we bij het onderwerp #doemeermettaal tips over online taalcoaching.

 (Taal)groepen

  • Vrijwel alle vaste (taal)groepen zijn weer gestart op locatie. Een paar groepen zijn (tijdelijk) verhuisd naar een andere locatie omdat daar meer ruimte is. We vragen niet naar een Corona-toegangsbewijs.
  • Voor kinderen en jongeren bieden de maatregelen meer ruimte. We stemmen met vrijwilligers en locaties af wat mogelijk is.
  • Nieuwe vrijwilligers en deelnemers voor de groepslessen kunnen zich nog steeds aanmelden. Intakes met vrijwilligers gaan fysiek of online door. Intakes met deelnemers vinden telefonisch of op locatie plaats.
  • Koppelingsgesprekken zijn meestal weer fysiek.
  • Zie hier de meest actuele informatie over de taalcafés.
  • Zie hier de meest actuele informatie over de inlopen van het DigiTaalhuis in de bibliotheken. De wegwijzer is ook bereikbaar via deze link.

Ondersteuning thuislessen/noodopvang PO en VO

Vanuit het Stadsnetwerk Gelijke Kansen Jeugd werken vrijwilligersorganisaties, scholen, gemeente en bibliotheek samen om gelijke kansen voor kinderen en jongeren te bevorderen. We kijken per situatie welke organisatie het beste de gevraagde ondersteuning kan bieden. Dat kan Taal Doet Meer zijn, maar ook één van de andere partners in het netwerk. Leerlingen aanmelden kan via deze  link. Meer informatie vind je op de website www.stadsnetwerkgelijkekansen.nl.

Trainingen, workshops & bijeenkomsten

Trainingen en workshops worden fysiek en online gegeven. Zie daarvoor de agenda.

Bereikbaarheid

We werken deels vanuit huis en deels op kantoor. We zijn per mail en mobiel bereikbaar. Onze telefoonnummers en e-mailadressen vind je hier. Voor algemene vragen kun je op maandag, dinsdag en donderdag tussen 9.00-15.00 uur en op woensdag en vrijdag tussen 9.00-13.00 uur contact opnemen met het secretariaat via 030 – 294 75 94. Vragen kun je ook stellen via info@taaldoetmeer.nl. De mail wordt dagelijks gelezen en zo snel mogelijk beantwoord.

Meer informatie

Brief van Taal Doet Meer aan vrijwilligers, januari 2022, zie hier

Actueel nieuws Rijksoverheid, zie hier

Nieuws Rijksoverheid in eenvoudige taal, zie hier

Pharos coronavirus, uitleg in meerdere talen, zie hier

Engelstalig, zie hier

Informatie van Al Amal, zie deze video’s (ook in het Berbers en Arabisch)

Bibliotheek: alles over de coronamaatregelen staat hier

Buurtcentra: per 25 februari vervallen alle maatregelingen, alle activiteiten kunnen weer worden opgepakt zonder rekening te hoeven houden met beperkende maatregelen.

Iedereen is anders

We vragen u echter wel rekening te houden met elkaar. De verplichte maatregelen vervallen, maar we willen onze bezoekers de ruimte geven daar op hun eigen manier mee om te gaan. Mondkapje en afstand houden hoeven niet meer, maar mogen wel. Zo kan iedereen op zijn/ haar eigen manier wennen aan het ‘oude normaal’. Met als belangrijkste doel: deel te (blijven) nemen aan activiteiten.

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!