De crowdfunding voor project Eigen Kracht zit erop!

Op 1 december ging de crowdfunding van start. Met als doel: geld ophalen om nog meer trajecten te kunnen starten voor het project Eigen Kracht. Het project Eigen Kracht helpt Utrechters met een andere moedertaal met het vinden van een passende baan. Dit lukt hen zelf niet zo goed door verschillende factoren. Zo is de sollicitatieprocedure vaak anders in andere landen, vormt de taal een belemmering en kan het cultuurverschil een rol spelen. Deelnemers kunnen hulp gebruiken met het vinden van een baan, dit bieden wij met het project Eigen Kracht.

Eigen Kracht

Tijdens het project worden deelnemers geleid door professionals van Wij3.0 en Taal Doet Meer. Deze professionele begeleiding kost geld. Daarvoor vraagt Taal Doet Meer jaarlijks financiële ondersteuning aan van gemeente, fondsen en bedrijven. Dat lukt met vallen en opstaan. Daarom is het idee ontstaan om een crowdfunding te starten. Met het geld dat we ophalen kunnen we per 1.500 euro één extra traject starten. Tijdens dit project organiseren we onder andere intervisiebijeenkomsten, workshops en netwerkbijeenkomsten.

Campagne

Om zoveel mogelijk geld op te kunnen halen maakten we flyers en posters en verspreidde we deze door de hele stad. Ook online zorgde we dat de campagne zichtbaar was. Daarnaast is de campagne zichtbaar geworden door actiestarters. Deze mensen startte zelf een actie omdat ze een warm hart dragen voor het project. Ze zette hun actie uit bij vrienden en familie en haalde zo zelf veel geld op. Heel bijzonder om te zien hoeveel verschillende soorten mensen zich op deze manier inzette voor het project Eigen Kracht!

Crowdfunding

De crowdfunding liep goed. Er kwamen donaties binnen voor allerlei acties! Zo gaven mensen Roy Kreeftmeijer en Ellie Streppel een verjaardagscadeau in de vorm van een donatie. Het bedrag liep op van 5.000 euro, naar 6.000 euro, naar 7.000 euro…

Nu 10 weken later hebben we zo’n 9.000 euro opgehaald!

Wauw! Een waanzinnig mooi bedrag waar we erg blij mee zijn. We willen iedereen bedanken die een donatie heeft gedaan, die een actie heeft gestart en die de crowdfunding gedeeld heeft. Samen hebben we dit mooie bedrag opgehaald en daar mogen we trots op zijn.

Met 9.000 euro kunnen we zes extra trajecten starten waarmee we Utrechters kunnen helpen met het vinden van een passende baan. Dit zijn mensen zoals Eman en Maria die hier zelf moeite mee hadden. Met het project Eigen Kracht en de hulp van hun coach is het helemaal goed gekomen. Dit kunnen we nu gaan realiseren bij nog meer Utrechters.

Nogmaals bedankt voor het mooie bedrag dat we hebben opgehaald! We zijn hier enorm blij mee en kunnen zo nog meer deelnemers blij maken. De 9.000 euro wordt goed besteed!

Lees meer nieuws

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!