#durftevragen

Kinderboeken in alle talen gezocht!

Voor de kinderen van de VoorleesExpress en Lezen en praten met je kind zijn wij op zoek naar kinderboeken in alle talen. Heb jij een kinderboek in een andere taal dan het Nederlands liggen die je wil doneren? Ga je op vakantie en kun je een leuk kinderboek in die taal mee terug nemen? Of wil je een kinderboek in een andere taal doneren?

De boeken gebruiken we om ouders te stimuleren juist in hun moedertaal te lezen met hun kinderen. Door de moedertaal in ere te houden, blijft de taalkundige en culturele traditie bestaan en, wordt men zich meer bewust van de verschillen tussen de diverse mensengroepen. De moedertaal is dus erg belangrijk. Wil je hier meer over horen? Bekijk hier het filmpje over het belang van moedertaalontwikkeling dat we samen met het ABC maakten voor onze meertalige ouders.

Help jij ons met het verzamelen van boeken in alle talen? Je kunt een boek langs komen brengen op ons kantoor of contact opnemen via info@taaldoetmeer.nl.

Alle vragen

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!