Coördinator Wereldse Taalwandeling

“Je hoeft niet per se verre reizen te maken om andere culturen en mensen te leren kennen. Ze wonen in je eigen stad.’ De Wereldse Taalwandeling is een plek waar je bij kunt dragen aan nieuwe ontmoetingen en daarmee bijdraagt aan de taalontwikkeling van Utrechtse taalleerders om zich hier beter thuis te voelen.”

De Taalwandeling is een initiatief van Taal Doet Meer en BAPAHO.
1 taalleerder uit Utrecht en 1 Nederlandstalige Utrechter, samen in gesprek over cultuur. De Taalwandeling is een wandeling waarbij je de wereld om je heen ontdekt én elkaar en de stad beter leert kennen. Door laagdrempelige vragen wordt er geoefend met het spreken van de Nederlandse taal.

De wandeling duurt 2 uur en onderweg krijgen de koppels een rugzak en een routekaart mee met leuke weetjes over de stad en laagdrempelige taalopdrachten. Er is altijd een coördinator aanwezig die mensen verwelkomt, uitleg geeft over de attributen in de rugzak en de route en de mensen weer ontvangt als ze terug komen van de wandeling. Die coördinator kun jij zijn!

Wat doe je als coördinator Wereldse Taalwandeling?

Als coördinator ben jij het gezicht van de Wereldse Taalwandeling. Je bent voorafgaand aan de wandelingen telefonisch of per mail bereikbaar voor vragen over de wandeling, verwerkt de aanmeldingen en maakt de koppelingen tussen Nederlandstalige deelnemers en taalleerders. Je bent tijdens de wandeling aanwezig op locatie, verwelkomt de deelnemers, geeft uitleg over de route en bent de hele middag aanspreekpunt voor deelnemers van de Taalwandeling. Na de wandeling verstuur je het evaluatieformulier naar iedereen die heeft meegelopen.

Je wordt ingewerkt door een projectleider en loopt een keer mee in de organisatie van een Wereldse Taalwandeling. Ook na het inwerk proces wordt je ondersteund door een projectmedewerker en projectleider van Taal Doet Meer en de projectleider van BAPAHO.

Wat heb jij in huis?

– Je staat open voor nieuwe ontmoetingen
– Je hebt plezier in organiseren
– Je bent digitaal vaardig
– Je bent flexibel, zelfstandig en betrouwbaar
– Je vindt het leuk om mensen met elkaar te verbinden
– Je bent elke laatste vrijdag van de maand beschikbaar

Wat krijg je ervoor terug?

– Persoonlijke ontwikkeling en inspiratie
– Waardering en ondersteuning vanuit het projectteam
– Je mag zinvol werk doen met een grote maatschappelijke impact
– Je ontmoet nieuwe mensen en draagt bij aan verbinding in Utrecht

Met jouw inzet zorg je ervoor dat er maandelijks tientallen ontmoetingen plaatsvinden tussen Utrechters met diverse achtergronden, waarbij taal de rode draad vormt. Utrechters voelen zich meer verbonden met hun stad en daar draag jij een steentje aan bij! Je ontvangt deskundige begeleiding en er zijn jaarlijks diverse trainingen en gezellige vrijwilligersactiviteiten om aan deel te nemen. Uiteraard bieden wij een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering.

Iets voor jou?

Heb je belangstelling voor de functie van coördinator? Stuur dan een kort mailtje met je naam en contactgegevens naar soledad@taaldoetmeer.nl. Hier kun je ook terecht bij eventuele vragen.

Praktische info

Aantal uur:
2 tot 4 uur p/week
Duur:
Minimaal 6 maanden
Doelgroep:
Volwassenen
Wijk:
Door heel Utrecht
Ontwikkel je in:
Organiseren, verbinden, netwerk, sociale vaardigheden
Ervaring:
Niet nodig

Meer informatie?

Bel/mail Soledad

Soledad Asselman
06- 185 794 91

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!