Taal Doet Meer zoekt een projectmedewerker Jeugd (32 uur per week)

Taal Doet Meer werkt er met 1000 vrijwilligers aan om Utrechters taalvaardiger te maken. Taal is een belangrijke voorwaarde om mee te kunnen doen in de samenleving. Het leren van de taal is daarbij de rode draad in ons werk. Taal Doet Meer is een kleine organisatie, maar met een grote community, waar iedereen werkt vanuit passie en een breed takenpakket op zich neemt. Onze 25 professionals faciliteren het werk van een grote groep vrijwilligers, waaronder taalcoaches, mentoren, voorlezers en een flinke groep coördinatoren.

 Bij Taal Doet Meer vinden we iedereen uniek. Dat zie je terug in ons werk en ook in ons aannamebeleid. We streven er naar om een afspiegeling van de samenleving te zijn en nodigen mensen met verschillende achtergronden uit om op onderstaande vacature te solliciteren.

Werk jij secuur en kun je goed overzicht houden? Wil jij graag impact maken en een glimlach toveren op het gezicht van onze vrijwilligers en deelnemende kinderen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

     Projectmedewerker Jeugd (32 uur per week)

Profiel

Als Projectmedewerker Jeugd ga je aan de slag in team Jeugd van Taal Doet Meer. Je verzorgt de projectorganisatie van de projecten van 0-8 jaar. Deze projecten richten zich op de stimulatie van de taalontwikkeling van kinderen en de verrijking van de taalomgeving thuis. De projecten focussen zich volledig op gelijkwaardig partnerschap met ouders: samen werken aan de taalontwikkeling van het jonge kind. Je bent het eerste aanspreekpunt voor scholen, ouders en vrijwilligers en biedt hen een warm welkom. Je voert diverse taken uit in afstemming met de projectleiders en taalconsulenten van Taal Doet Meer.
Je komt terecht in een gezellig team met 3 projectmedewerkers (waaronder jij), 3 projectleiders en de directeur. We werken hard en hebben veel plezier met en oog voor elkaar.

Wat zijn je taken?

 • Administratieve ondersteuning bij de projecten Lezen en Praten met je Kind en VoorleesExpress Utrecht
 • Werving en selectie van vrijwilligers en gezinnen
 • Introductietrainingen geven aan vrijwilligers
 • Bijdragen aan doorontwikkeling van projecten en bijbehorend (vrijwilligers-)beleid
 • Onderhouden contact met samenwerkingspartners, o.a. gericht op onderlinge doorverwijzing en samenwerking in projecten.

Wat vragen we van jou?

 • Een relevante opleiding op mbo/hbo-niveau, jouw opleiding is belangrijk maar wat je naast je opleiding meebrengt is minstens zo relevant
 • Administratieve en digitale vaardigheden (werken met registratiesysteem e.d.)
 • Aantoonbare ervaring met aansturing en faciliteren van diverse typen van vrijwilligers
 • Affiniteit met multiculturele vraagstukken
 • Organisatietalent met inschattings- en improvisatievermogen, nauwkeurig en stressbestendig
 • Sociaal vaardig in communicatie met diverse groepen (cursisten, vrijwilligers, partners)
 • Flexibele houding en inzet (werkzaamheden worden deels ’s avonds uitgevoerd)
 • Affiniteit en/of praktijkervaring opvoeding en onderwijsveld


Wat bieden wij?

De mogelijkheid om een waardevolle bijdrage te leveren aan het leven van veel taalleerders en de mooie stad Utrecht. Daarnaast bieden we je de kans om je binnen een professionele organisatie te ontwikkelen. Dit doe je allereerst in je werk. Daarnaast heb je ook een eigen ontwikkelbudget. De functie ‘Projectmedewerker Jeugd’  is ingeschaald in schaal 7 van de CAO sociaal werk. Je treft de schalen hier aan.

Je krijgt een contract voor een half jaar. We gaan er van uit dat we dit na afloop van deze periode voortzetten. Uiteraard is dit afhankelijk hoe het eerste half jaar gaat en hoe tevreden we beiden zijn.

Procedure

Solliciteren kan door vóór 13 oktober een motivatiebrief en CV te mailen naar info@taaldoetmeer.nl. Voor eventuele vragen kun je terecht bij Roy Kreeftmeijer, directeur Taal Doet Meer, via roy@taaldoetmeer.nl. De sollicitatiegesprekken voor de eerste ronde vinden plaats op maandag 17 oktober. Mocht je worden uitgenodigd voor de 2e ronde dan is dat op donderdag 20 oktober. We kijken uit naar de reacties!

www.taaldoetmeer.nl

Taal Doet Meer – Voor Utrechters, door Utrechters!

 

Meer informatie?

Bel of mail Roy

Roy Kreeftmeijer
06-315 377 19

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!