#durftevragen

Help jij mee om Utrechtse statushouders te laten aarden in hun nieuwe stad?

Met een kleine bijdrage help jij ons om excursietasjes samen te stellen voor alle deelnemers aan EropUit.

Begin 2022 is de nieuwe Wet Inburgering ingegaan. In de zomer is een grote groep statushouders in de stad komen wonen. Samen met Gemeente Utrecht gaat Taal Doet Meer voor deze groep excursies organiseren met als doel ‘je thuis weten’ in de stad. Onderwerpen zijn:

  • Nederlandse tradities en feesten – samen met het Catharijneconvent.
  • Ervaar de democratie, lokale politiek en democratie in Utrecht – samen met ProDemos
  • Ontdek samen de stad en de geschiedenis van Utrecht! 

Excursietasjes
Deelnemers krijgen een tasje met alles wat zij nodig hebben voor de excursie, zoals een plattegrond met een wandeling, een pen, opschrijfboekje en een taalspelletje. Deze tasjes kosten €25,- per deelnemer.

Help mee!
Help jij ons met een kleine bijdrage om deze tasjes mogelijk te maken, zodat de Utrechtse statushouders op ontdekkingstocht kunnen in hun stad? Doneer dan via het formulier hiernaast. Namens ons én de deelnemers: dankjewel!

Ja, ik help mee en doneer:
Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!