Algemeen bestuurslid Stichting Vrienden

De Stichting Vrienden van Taal Doet Meer geeft financiële ondersteuning aan Taal Doet Meer met bijdragen die betaald worden uit donaties van particulieren en organisaties. Taal is voor vluchtelingen en andere mensen met een niet-Nederlandse achtergrond een belangrijke sleutel tot de Nederlandse samenleving.

Voor het bestuur van Stichting Vrienden zijn we op zoek naar

Een algemeen bestuurslid (vrijwillig)
 

Wat doe je als bestuurslid?

Als bestuurslid van de Vrienden van Taal Doet Meer werk je op diverse manieren mee aan het werven van nieuwe Vrienden en fondsen voor Taal Doet Meer. Je bedenkt wervingsplannen en helpt met uitvoeren, je bent soms spreekbuis voor de Stichting bij organisaties en evenementen. Als bestuurslid ben je vanzelfsprekend welkom bij de diverse activiteiten die Taal Doet Meer organiseert, zoals colleges, lezingen en andere activiteiten.

Wat heb jij in huis?                                                                                                                                              

  • Je hebt affiniteit met het werk van Taal Doet Meer
  • Je werkt proactief en zelfstandig
  • Je woont bij voorkeur in of rond Utrecht
  • Je bent zo’n 10 uur per maand beschikbaar (werktijden grotendeels zelf in te vullen)
  • Enige bestuurservaring is een pre, maar niet noodzakelijk

Wat krijg je ervoor terug?

  • Door jouw inzet zorg je ervoor dat nieuwe Utrechters mee kunnen doen in de Utrechtse samenleving. Taal heb je immers nodig om vrienden te maken, een baan te vinden, je bankzaken te doen of je huiswerk te maken. Zinvol werk dus, met een grote maatschappelijke impact.
  • Een fijn bestuur met leuke mensen die graag hun schouders eronder zetten.
  • Gratis toegang tot de lezingen en colleges die door Taal Doet Meer worden georganiseerd.
  • Je werkt voor een bruisende organisatie in ontwikkeling, die met de inzet van meer dan 1000 Utrechtse vrijwilligers per jaar breed gedragen wordt door de Utrechtse bevolking.

Meer weten? Voor vragen of om jezelf aan te melden, kun je contact opnemen met Joris Beeker (voorzitter Vrienden van Taal Doet Meer) via: joris_beeker@hotmail.com of 06-531 232 73.

Over Taal Doet Meer                                                         

Taal Doet Meer wil eraan bijdragen dat Utrechters elkaar begrijpen en verstaan. Met zo’n 1000 vrijwilligers per jaar en een netwerk van partners zorgt Taal Doet Meer ervoor dat Utrechters van elkaar leren en dat taal geen belemmering vormt om mee te doen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is daarbij een rode draad in ons werk. Diverse taalcoaches, (taal)mentoren, huiswerkbegeleiders en Eigen Krachtcoaches zijn dagelijks actief om nieuwe Utrechters hun blikveld te laten verbreden en hun talenten te laten ontwikkelen. De vrijwilligers dragen op deze manier ook bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving. Nieuwsgierig? www.taaldoetmeer.nl

Meer informatie?

Bel/mail Joris

Joris Beeker
06 – 531 232 73

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!