Laden Activiteiten

« Alle evenementen

  • Dit activiteit is voorbij.

Starttraining Jeugd deel 2 – Taal + Spelenderwijs leren

23 september 2020 / 19:30 - 21:30

In deel 2 leer je meer over taalontwikkeling van de deelnemer die jij begeleidt, en hoe jij dat op een persoonlijke en leuke manier kunt stimuleren. In de training maak je kennis met leuke spelletjes en werkvormen. En je krijgt tips over hoe je het materiaal uit de Tas vol Taal kunt inzetten. Je volgt de training die past bij de leeftijd van jouw deelnemer: deze training is bedoeld voor iedereen die een kind tussen 8-12 jaar begeleidt.

In deze training ga je met behulp van theorie en praktische opdrachten aan de slag met het thema taalontwikkeling van meertalige kinderen van 8-12 jaar. Deze training wordt door een logopediste gegeven die veel ervaring heeft met het begeleiden van meertalige kinderen.

Tijdens deze avond leer je meer over het ontwikkelen van de woordenschat van kinderen vanaf hun eerste levensjaar, de relatie tussen woordenschat, begrijpend lezen en de schoolontwikkeling en praktische handvatten om aan de slag te gaan met woordenschat en begrijpend lezen. Je krijgt tips om de Kidsweek in te zetten in de begeleiding.  Daarnaast maak je kennis met leuke en leerzame taalspelletjes die je samen met je pupil en de ouder(s) kunt spelen!

Voor: (nieuwe) vrijwilligers van de projecten Taalmentoraten (PO) en School’s Cool Overige geïnteresseerden kunnen mailen naar jeugd@taaldoetmeer.nl
Trainer: Anja Scheffer, logopediste
Aanmelden: jeugd@taaldoetmeer.nl

Online/Offline: Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal deze workshop online/offline worden  aangeboden. Alle aangemelde vrijwilligers worden hierover op tijd geïnformeerd
Offline locatie: De Alchemist, Koningin Wilhelminalaan8, 3527 LD Utrecht. Inloop vanaf 19.15 uur
Online: deelnemers ontvangen van te voren een link

 

 

 

Gegevens

Datum:
23 september 2020
Tijd:
19:30 - 21:30

Organisator

Anne Matting

Locatie

De Alchemist
Koningin Wilhelminalaan 8
Utrecht,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
23 september 2020
Tijd:
19:30 - 21:30

Organisator

Anne Matting

Locatie

De Alchemist
Koningin Wilhelminalaan 8
Utrecht,
+ Google Maps